Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мамят ни, това са същите хора!

Преди 4 години, през февруари 2013 г., след масови протести Борисов подава оставка и така приключва първият му мандат. Няколко месеца по-късно ДПС предлага Пеевски за шеф на ДАНС и започват нови протести, с други хора начело.

Протестите обаче не се ограничават само до свалянето на Пеевски от поста (което се случва изключително бързо, само за няколко дни). Всъщност протестите на "умните и красивите" са катализаторът, който довежда до връщането на Борисов на власт за втори мандат.

Още тогава беше ясно, че шестващите по жълтите павета искат да направят точно това - да осигурят нови няколко години във властта на ГЕРБ. Никой нямаше съмнение в този факт, въпреки декларативното разграничаване на протестърите от герберите.

Дори самият Борисов си призна, че след изтеглянето на подпомагащата агитка, на площада са останали шепата хора, които осигуряваха маскировката, интелигентната опаковка на народното недоволство.
Тогава една огромна част от хората, вложили енергия и жар в една принципно справедлива кауза, се почувстваха използвани. Огромният натиск срещу Орешарски се оказа огромен трамплин за Борисов. Който пък продължи да играе с Пеевски невъзмутимо през целия си втори мандат.
Сега същите хора, абсолютно същите, правят абсолютно същото с други средства.

Протестите като форма на изразяване на обществено мнение вече са изхабени. Именно от групата покрай Христо Иванов и Кристиян Таков. Новата стратегия е да се създаде усещане за качествена промяна, което да бъде яхнато тихомълком от ГЕРБ в ключов момент. 

Чуйте тишината откъм Борисов. Нито дума за новата партия. Нито една реакция на противопоставяне. А медиите, които ни закараха на 113 място в света по несвобода, изведнъж твърде свободно, твърде независимо отразяват тази уж антистатуквова партия. 

Дори лексиката не се е променила - "умните и красивите" пак говорят за себе си като за "умни и красиви", противопоставени на бедните, беззъбите и необразованите. Грандоманията им личи от всяка проява - те изтъкват късмета си (по Кристиян Таков), образоваността си, богатството си. Те вече говорят за добри и лоши олигарси (по Христо Иванов) и правят списъци с далавери, предварително подготвени, без допълнително проучване, което може да се случи само при достъп до класифицирана информация.

Така действаха протестърите - пращаха сигнали на база медийни публикации, подготвени от техните собствени медии.

Прокопиев, който стои като сянка и зад двете "вълни на промяна", има да разчиства конкретни сметки. Някой съмнява ли се, че ще бъдат разследвани само неудобните нему? 

Вчера в БТВ и Таков, и Иванов заговориха в един глас за "добрия Борисов", който пак ще стане добър под натиска на хора от собствената му партия. Те заявиха без сянка от съмнение, че ще работят с ГЕРБ, ако влязат в парламента.
Слепи ли сме? Блясъкът на костюмите, дипломите и грантовете ли ни заслепи?
"Дай, България" е Протестна мрежа. Слабо маскирана, прозирна. Но добре опакована.

Подготвят ни същия сценарий, а ние се ловим като рибки.
Заслужаваме си бъдещето!

Пресиян Антонов

bnews.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!