Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Черната схема за погубване на животи, организирана от властта

На 13-ти юни 2010 г. двама служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”(ИА „АА”) в лична среща предоставят сигнал и приложени към него документи на тогавашния председател на парламентарната група на „ГЕРБ“ Красимир Велчев. Документите уличават министъра на транспорта Александър Цветков в покровителстване на престъпна схема за продажба на шофьорски книжки. Книжките се продават предимно на неграмотни цигани и турски граждани, постоянно пребиваващи в Германия. (Документите за очеизвадната неграмотност на Неджатин Неджетов са показани на 08.10.2010 г. от трибуната на парламента.)

Като организатори в сигнала до Велчев са посочени зам.-изпълнителният директор Анастас Тодоров и Венцислав Георгиев – началник сектор на ОО „КД-ДАИ”, София. Тогава директор на ИА „АА” е Симеон Арнаудов. Впоследствие, след неговото уволнение на 16.06.2011 г. от ИА „АА“, той е назначен за директор на „Център за градска мобилност“ в София. През 2016 г. е отстранен и от този пост след уличаване в големи злоупотреби.

Образувана е прокурорска преписка на 20.07.2010 г. по нареждане на Бойко Борисов за разследване на Цветков, Тодоров и Георгиев. В продължение на 6 месеца прокуратурата отказва да изследва документите, уличаващи министъра на транспорта Цветков, Анастас Тодоров и Венцислав Георгиев в организиране на престъпната схема. Този отказ кара двамата служители от ИА „АА“ да сезират на 19.04.2011 г. посолствата на 5 европейски страни и посолството на САЩ в България. След по-малко от месец – на 18.05.2011 г. министър Цветков и на 16.06.2011 г. Анастас Тодоров са освободени от своите постове, единствено запазен е организаторът на престъпната схема от ДАИ – София Венцислав Георгиев. И до момента той продължава да е началник в ДАИ София. Именно той бе и организаторът на престъпната схема на арестувания на 30.03.2016 г. изпълнителен директор на ИА „АА“ Цветелин Цветанов!

След арестуването на 13.08.2013 г. и 30.03.2016 г. на изпълнителните директори на ИА „АА“ Валентин Божков и Цветелин Цветанов, прокуратурата не повдига повече обвинения и запазва именно Венцислав Георгиев, за да може в най-кратки срокове да възстанови престъпната схема.

В предаването „Сеизмограф” на  25 септември 2010 г. в БТВ бившият министър на МТИТС Александър Цветков заявява, че годишно се продават на черно около 15 000 шофьорски книжки. Това е сериозно продуктивен черен пазар, неизбежно покровителстван от „отговорни” ръководни чиновници. Същият министър е отстранен май месец  2011 г., както и  ръководството на ИА „АА” през юни 2011 г. в лицето на изп. директор Симеон Арнаудов (който прихваща веднага друг директорски пост в СЦ „Градска мобилност” като лоялно корумпиран кадър) и Анастас Тодоров (веднага е назначен за управител на „Софийски имоти”), за което има изнесени данни в предаването „Неудобните” по Канал 3 на 1 юни 2011 г.

Тригодишна имитация на разследване води до отказ от досъдебно производство. И сега внимание: първоначално СРП (Софийска районна прокуратура) заявява, че Неджетов не може да пише на български. По-късно прокурорите констатират достатъчната му степен на грамотност (виж документа с йероглифите) и отказват да изискат като доказателство шестнадесетте саморъчно попълнени документа от изпита, за да ги сравнят с йероглифите в показанията му пред ГД „Криминална полиция”.

Междувременно в ИА „АА“ наследникът на Арнаудов е Валентин Божков, който бива арестуван август 2013 г., уличен в участие в корупционни схеми с още деветнадесет инспектори на ОО „АА” (Областен отдел „Автомобилна администрация”), един от които е Венцислав Георгиев, и тихомълком освободен по-късно!

Според доклад от октомври 2013 г. до Йордан Арабаджиев – зам.-изпълнителен директор на ИА „АА”, са констатирани противозаконни действия, изразяващи се в предварително маркиране на изпитни протоколи, предпоставящи посоката на изпитния процес. Съществуват множество протоколи на КАТ за анулирани документи за правоуправление на МПС. Анулиранията стават при опит да бъдат получени шфьорските книжки от лица, уж „издържали” изпити, които лица очевидно нямат необходимото ниво на грамотност. Неграмотността им проличава от неспособността им да попълнят необходимите документи за получаването на книжките в КАТ. Съществуването на такива документи (протоколи) е потвърдено официално и от началника на КАТ – СДВР в публикация от април 2015 г. във вестник 24 часа: „КАТ масово уволни шофьори с фалшиви дипломи”, и 2 октомври 2015 г. в Нова телевизия: „300 шофьорски книжки заради преписване”.

Престъпната схема продължава.

Декември 2016 г. друг мургав вундеркинд, сдобил се с диплома за основно образУвание (да, точно така пише в становището на прокурора – „образувание“) за една година в самостоятелна форма на обучение, взима книжка, без изобщо да познава пътните знаци, но пък си плаща прилично!

В предаването „БТВ репортерите” от 30 април 2016 г. се визира същата схема за друг етнически герой – Илми Джамиля Ахмед. Така е и с нигерийския ислямист Принс Гидион Боро и т.н. И отново арест през март 2016 г. на поредния изп. директор на ИА „АА” – Цветелин Цветанов (освободен от ДАИ в Плевен поради корупционни маневри и достатъчно лоялен, за да премине на по-висок пост в София). Инспекторатът към ВСС и Прокуратурата – СП, СРП и ВКП, продължават да саботират сигналите на граждани и служители с противоречиви и лъжливи твърдения. Заради грамадата от факти обаче са принудени да разпоредят разследване. То отново завършва с отказ от досъдебно производство. Твърдението е, че „нямат основание за досъдебно производство“.

Нямат основание…

Следните документи и факти, според прокурори и съдии, са липса на основание:

Протоколи от КАТ за анулирани книжки поради неграмотни водачи, които неясно как са прочели листовките и са ги решили;
Арестувана поредица директори (последния, Цветанов, с над 600 000 лв. в гардероба);
Доклади за предварително маркирани изпитни листовки;
Заявление в ефир на министър за 15 000 продавани на черно книжки годишно;
Избиваните всяка година над 1300 и около 14 000 осакатени души от ПТП – ГОЛЯМО ПРАЗНО НИЩО!

Венцислав Георгиев още поддържа схемата, бидейки средно, но важно звено. Остава като твърда скала в организираната престъпна група, от която периодично биват показно отстранявани големите „бушони“ (за да бъдат назначени на друга сладка служба).

Особено внимание заслужава една от „случайните” закономерности в МТИТС, в чиято структура е и ИА „АА”: Петър Димитров е директор на дирекция „ПКППВ” при изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” в МТИТС (бивш директор е скандалната Славка Андреева, друга фигура от корупционния гръбнак). Назначен е на директорския пост от арестувания доскорошен изп. директор на Агенцията – Цветелин Цветанов. Димитров е бивш митничар и собственик на фирма за товарни превози. В момента тя не се управлява формално от него, но конфликтът на интереси е крещящ, както и че неговата съпруга е секретарка на министър Ивайло Московски, а дъщеря му работи в РВД (Ръководство въздушно движение) към МТИТС. (Петър Димитров е същият онзи администратор, който писмено твърдеше, че шофьорската книжка на неграмотното циганче Илми Джемиля е издадена законно.)

Това е механизмът на шуро-баджанашко разпределение в институционалните хранилки.

Двамата служители, дали началото на разкриването на смъртоносните схеми на транспортната мафия, са Иво Кръстев и Кънчо Димитров. Следвайки техния пример, по-късно в гражданското разследване се включват Николай Колев – Босия, Вихрен Михайлов, Иван Радичев.

Разкритията доказват категорично: държавни органи създават, поддържат и прикриват схеми за легитимиране на убийци на пътя. Срещу пари.

anonybulgaria.wordpress.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!