Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има нещо гнило в Дания! Толкова злоба и простотия някак си не е нормална.

Няма лошо в протестите, но те някак намирисват на нагласеност, на дирижираност. В хора дори се включи Барак Обама и стигна да абсурди в озлобеността си. След като не можа да преглътне загубата на фаворитката си Хилари Клинтън, той реши да...

Албена Борисова
Фейсбук

Има нещо гнило в Дания...Това си мисля тези дни, когато гледам огромната злоба, която се изсипва срещу Доналд Тръмп. Нямам информация друг държавен глава на тази страна, която е безспорен еталон за демокрация, да е бил посрещан с толкова неприязън. 
Доналд Тръмп, харесва ли се, или не - е легитимно избран президент на САЩ. И като такъв трябва да се приема от народа си. Няма лошо в протестите, но те някак намирисват на нагласеност, на дирижираност. В хора дори се включи Барак Обама и стигна да абсурди в озлобеността си. След като не можа да преглътне загубата на фаворитката си Хилари Клинтън, той реши да обвини "вечния виновник" - Русия. И не усети, че си вкарва автогол. Щом като Русия е толкова вездесъща, че да може да определи кой да бъде президент на голямата сила САЩ, тогава остава въпросът какво е правил Обама по време на управлението, какви ги е вършил?!

Държавният секретар Джон Кери се включи в протестите срещу Тръмп като един народен водач. В крайна сметка защо демократите в най-демократичната страна не могат да преглътнат Тръмп?! Дали не защото той обяви, че ще промени агресивната политика на САЩ, ще спре войните, ще подобри отношенията си с Русия?!

Няма лошо да се протестира дори срещу държавния глава. Даже е добре, когато това е възможно. Значи демокрацията е истинска. Но протестите в САЩ са истерични и това вече ги прави съмнителни, меко казано.

Защо им беше на безспорни таланти, любимци на целия свят, като Робърт де Ниро и Мерил Стрийп да изпадат до нивото на махленски грубияни в озлоблението си срещу Тръмп?! Аз обожавам и двамата, израснала съм с техните филми и до ден днешен съм склонна да ги гледам за трети, четвърти, пети път... И, признавам, бях смутена от грубия език на Роберт де Ниро. А Мадона се изживява като народен трубадур, та започна да сипе гнусни цинизми и да призовава хората да тръгнат след нея.

Защо, бе, хора? Не ви ли е достатъчен огромният блясък, който имате? Та започнахте да търсите още и още светлини от прожекторите?! То и политиката е сцена и то не по-малко професионална от артистичната. Но е друга и трябва да се играе от можещи. А явно артистите се оказват неподготвени, след като си служат с ругатни. Само слабите налитат на бой, силните убиват с финес. Същите таланти можеха да постигнат целите си и наистина да поведат хората след себе си, с дипломатичност. Можеха да изтеглят на хората душите с памук.

Та пак си викам - има нещо гнило. Толкова злоба и простотия някак не е нормална. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!