Tyxo.bg counter

Бареков иска арест за Плевнелиев по случая “Гниди“, внася сигнал срещу него в посолството на САЩ

Росен Плевнелиев трябва да бъде арестуван незабавно за криминалните финансови схеми, които е извършвал. Внасям сигнал срещу него не само в прокуратурата, но и в посолството на САЩ в България и в Европейския парламент. Това обяви ексклузивно пред БЛИЦ евродепутатът Николай Бареков.
Лидерът на ПП „Презареди България“ е категоричен: „Над Плевнелиев няма политически чадър. Той вече е без имунитет. Прокуратурата и НАП трябва да го проверят на мига. Кръстил съм организираната престъпна група, в която участва Плевнелиев – „Гниди“. Неговите фирми са свързани като въшки. Те имат голямо тяло и къси крачета“.

Според Бареков прокуратурата трябва да извърши разследване и спрямо Иво Прокопиев.

„Той също ще бъде предаден от мен на прокуратурата. И за него съм приготвил сигнал до моите приятели от посолството на САЩ. Те ще разберат какви хора са били техни наместници през последните години.

НАП трябва да провери много внимателно и данните, които ще предоставя в прокуратурата и за Прокопиев“, посочи евродепутатът, който след минути ще внесе сигнал срещу Плевнелиев и Прокопиев в деловодството на Върховната касационна прокуратура.

„Европа ще приеме добре арест на Росен Плевнелиев. Той ще е първият високопоставен политик, който съм сигурен, че ще бъде задържан. Крайно време е да няма политически и медиен чадър над политическата класа“, смята евродепутатът Николай Бареков.

Ивайло КРАЧУНОВ 

Източник:Блиц

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни