Tyxo.bg counter

Льо Пен признава Крим за руски: „полуостровът никога не е бил украински“

Кандидатът за президент на Франция от крайнодесния „Национален фронт“ Марин льо Пен обяви намерението си да признае Крим за руска територия в случай, че спечели изборите.

„След референдума, който показа съгласието на хората да се присъединят към Русия, аз също признавам Крим като част от Русия. Принадлежността на Крим към Украйна имаше само административно значение по времето на Съветския съюз, полуостровът никога не е бил украински“, изтъкна Льо Пен в интервю за в. „Известия“.

Френският политик е подчертала, че непризнаването на волята на кримчани от международната общност и ООН предизвиква съжаление у нея.

Марин льо Пен също така обещала, че ще се застъпи за отмяна на санкциите срещу Русия.

Президентските избори във Франция ще се проведат в два тура на 23 април и 7 май. Социологическите допитвания показват, че Марин льо Пен е почти сигурен участник на балотажа, където ще се изправи срещу кандидата на десницата Франсоа Фийон. Социалистическата партия все още не е издигнала кандидат.

Марин Льо Пен очевидно се опитва да се възползва от вълната от русофилия във Франция. Тази страна има стара история на добри отношения с Русия. Най-големият съюз е този на ген. Де Гол със СССР, и излизането на Франция от военните структури на НАТО. Това е шок за западния свят, но се счита за символ на съпротивата срещу американската хегемония.

Дори да не стане президент обаче, има сериозен шанс кандидатката на крайно-десните да стане премиер. Националният фронт води с много пред всички други партии и не е изключено да получи мнозинство на парламентарните избори, следващи президентските. Тогава, който и да е президент, ще трябва да назначи лидера на победилата партия начело на правителството.

Източник: news.bg с редакции gudelnews.com 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни