Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лондон се затваря за българи с твърд Брекзит

Курс към твърд Брекзит, което значи визи за българите, проблеми за престоя им на Острова, спиране на финансирането на еврофондовете, от които 15% идват от Лондон – това заяви като програма за излизането от ЕС пред своя парламент премиерът на Великобритания Тереза Мей. Нейното идване на власт незнайно защо бе посрещнато с овации от бг кабинета, първо от все неразбралата Румяна Бъчварова.

Мей заяви, че страната ще напусне единния европейски пазар, няма да спазва четирите свободи, включително свободата на движението, и няма да плаща „големи суми пари на Брюксел“, предава Deutsche Welle.Тя ще търси „най-широкия възможен достъп до единния пазар“ и „смело и амбициозно“ споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. Тя обаче подчерта, че за страната приоритетна ще бъде търговията с другите части на света.

Това бе отговор за вчерашната оферта за специални отношения в бизнеса, отправена от идващия президент на САЩ Доналд Тръмп. ЕС не уплаши Мей като в навечерието на вчерашната й реч в британския парламент заплаши Острова, ако сключи сделка с американците.

Желязната лейди 2 уточни, че Обединеното кралство ще „контролира“ броя на идващите в страната, но правата на гражданите на ЕС, вече живеещи във Великобритания, и на британските граждани, живеещи в ЕС, трябва да бъдат гарантирани.

Мей допълни, че Великобритания ще се оттегли от Европейския съд. Всички закони ще бъдат създавани в британския парламент,а не в Брюксел. Тя посочи, че Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат консултирани за преговорите за Брекзит. 

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!