Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Готвят Майдан на Тръмп във Вашингтон

Определени сили в САЩ искат да попречат на Доналд Тръмп да управлява страната и легитимността му като президент да бъде подкопана. Това обяви на пресконференция руският държавен глава Владимир Путин. Според него същите тези кръгове са използвали Украйна и нейния „Майдан“ като тренировка и биха могли да предизвикат такива събития и у дома си, предаде „РИА Новости“. В случая той визира Джордж Сорос, който бе основен спонсор на кампанията на Хилари Клинтън.

Президентът на Русия отбеляза, че елитите, които се обявяват срещу Доналд Тръмп, са си поставили минимум 2 задачи. Първата е да подкопаят легитимността на новоизбрания президент на САЩ. Втората пък е така „да му вържат ръцете и краката“, че да не може да изпълни обещанията си от предизборната кампания.

Путин категорично отрече информацията, че Русия разполага с компромат срещу Доналд Тръмп с думите, че това е очевидно фалшива новина. Руският президент обясни, че Тръмп е посетил страната преди няколко години, когато изобщо не е бил политическа фигура. „Да не би някой да си мисли, че нашите спецслужби преследват всеки американски милиардер? Естествено, че не. Това са пълни глупости“, подчерта Путин.

Той окачестви и разпространението на непотвърдена информация срещу Тръмп като деградация на американския политически елит. „Хора, които поръчват фалшификации от този род, каквито сега разпространяват по адрес на новоизбрания президент на САЩ, изфабрикували са ги и ги прилагат в политическата борба, са по-зле и от проститутките. Такива хора нямат никакви морални ограничения“, казва още Путин.

Източник: memoriabg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!