Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Ястребът“ Плевнелиев на изпроводяк нападна и Тръмп: Той не разбира Европейския съюз!

Видео: Обама призна, че комунист го е наставлявал и го е учил на "бял расизъм"

а и Президентът-лустратор лъсна като комунист

Президентът Росен Плевнелиев, който на 22 януари напуска „Дондуков“ 2, разкритикува и американския президент Доналд Тръмп, като обяви, че той не разбира Европейския съюз.
 
По време на 11-ата годишна среща на правителството с бизнеса президентът каза, че е убеден европеец и за него ЕС не е външна политика, а неговото семейство.

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

и случайно или не

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Провеждах последователна проевропейска политика. Давах всичко от себе си за обединена и силна Европа, която да мине през кризите и да стане по-силна от тях, каза президентът.

"САЩ са гарант за сигурността на ЕС, само така ЕС просперира. Оттеглянето на безусловния американски ангажимент ще дестабилизира допълнително съюза", посочи Росен Плевнелиев.

2017 г. е критична за бъдещето на Европейския съюз. През 2017 г. ЕС трябва да се готви за нови шокове, предупреди той.

"ЕС трябва да се готви за нови шокове. Тръмп може и да направи американската икономика по-богата и по-силна, но Тръмп не е морален компас за хората. Какво избираме - пари или ценности? Тръмп не вярва в европейската интеграция, за съжаление, вярвам, че не я разбира", коментира Плевнелиев.

Путин също не вярва в европейската интеграция и отдавна се опитва да дестабилизира ЕС. Сериозни щети бяха нанесени. По-лошото тепърва предстои". Тази неоптимистична прогноза даде държавният глава и допълни, че България е изминала дълъг път и не трябва да спира по средата. "Нима трябва да разрушим ЕС, за да разберем какво сме имали?

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

ЕС не е формално обединение на държави или чиновници. ЕС е съюз за мир. Нашата мечта е мечта за мир. Мирът се постига чрез върховенство на закона, а не на силата", заяви президентът. Според него модернизацията на България трябва да бъде кауза на всички правителства занапред и да не се поставя под въпрос.

Според Плевнелиев голямата заплаха за България е да се самоизолира под мотото - вижте колко е несигурно в ЕС - ние ли ще го оправям, дайте да не се караме с Путин, Меркел, Тръмп, да си живуркаме в ъгъла на историята и да си гледаме българското. "Който е пасивен, когато Европа се променя, ще предаде националния интерес”, каза Плевнелиев. Заплаха пред страната е у нас да дойдат политици националисти и популисти. Не трябва България да се самоизолира. Не трябва да си живуркаме в ъгъла на историята, предупреди президентът.

Росен Плевнелиев припомни парчето на Скорпионс "Вятърът на промяната" и посочи, че поколението, съборило Берлинската стена, сега изгражда нови стени. Продължаваме да мечтаем, завърши словото си той.

epicenter.bg 

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!