Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски конгресмен: САЩ финансират ИДИЛ и Ал-Кайда (ВИДЕО)

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да намали досегашната политика на вмешателство в чужди държави.

» Водени от уроците на историята искаме да установим стабилност. Стабилност навсякъде по света и в нашата страна. Този деструктивен цикъл на хаос и интервенции трябва да бъде спрян най-накрая» — заяви решително Доналд Тръмп в една от най-значимите си речи.

Коментар по темата направи американския конгресмен от демократичната партия, госпожица Тулси Габард.

»Радвам се да чуя, че Тръмп говори за края на политиката ни на военни интервенции с цел смяна на режимите. Аз говоря за това от години, че е време да се спре с разрушенията, които са по вина на нашата страна. САЩ са въвлечени в контрапродуктивни войни за смяна на политически режими, които завършват с усилването на нашите врагове и групировки от рода на ИДИЛ и Ал-Кайда ( терористични организации забранени в Русия и редица страни).

Всичко това води до много страдания за мирното население, в страните, в които, ние се намесваме, както например в Сирия»,- заяви конгресменът.

» Задачата ми на срещата с Доналд Тръмп, беше включително и да го подтикна да прекрати финансирането, както директното така и косвеното, на групировките, които работят с Ал-Кайда и ИДИЛ, да бъде прекратено снабдяването им с долари, оръжие и друго, с «помощта на други страни»,- добави Тулси Габард.

 Подобни заявление от американска свидетелстват, че проблема със световния тероризъм действително е задача номер едно пред човечеството ни, и ако не се справим със задачата, изходът няма да е добър за никого — това разбират и самите американци, или онези от тях, които си дават сметка, че игрите на война са много опасни, особено когато в инструментариума влизат такива проекти като ИДИЛ.

Нееднократно в световната общественост попадат факти, видеозаписи, журналистически разследвания и директни доказателства, за това, че САЩ финансират ИДИЛ- и са автори на проекта Ал-Кайда, който се разраства до невероятни размери, ползвайки доларите вече в собствена война… дори солидни фигури от политическия елит на САЩ без стеснение открито са заявявали, че ИДИЛ се финансира от тях.

Всички знаем, независимо, че прозападните медии повтарят различни песнички за «голямата лоша Русия» (която се бори с тероризма, знаейки , че на война не се играе) опитвайки да внушават хакерски атаки и всякакви фантастични истории… докато часовникът на планетата тик-така… Минаваме първи етап — осъзнаване на действителността и проблемите. Казване на истината. Втори етап е : пристъпване към решаването им. / News front

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!