Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полски политик: Християнска Европа не може да се превръща в гето за примитивни диваци

Представител на управляващата консервативна партия „Право и справедливост“ от гр. Люблин заяви, че страната не трябва и не може да приема мигранти. Според Анджей Шираковски, приемането на повече мигранти би довело до „сериозни демографски, а оттам и културни, икономически и политически проблеми“.

В интервю за американското издание „Нешънъл кънсърватив“, полският политик заяви следното:

„Европейската цивилизация е дала на света някои от най-красивите и ценни неща. В основата на тази велика цивилизация е християнската религия. Днес ислямистите и олевелите либерали искат да унищожат християнството, семейството и европейската идентичност. В никакъв случай не трябва да позволяваме Европа да се превръща в гето за примитивни диваци, които убиват с камъни, не търпят чуждо мнение и не искат да работят.

Демокрацията преди всичко е отговорност пред общността. Ако се отнесем небрежно и безотговорно към въпросът за мигрантската криза, ние предаваме всичко най-ценно и свято за Западната цивилизация.“

Припомняме, че страните от Вишеградската група многократно изразиха несъгласието си с провежданата от Меркел политика.  Полша се слави като една от най-консервативните страни в ЕС. От мигрантите до забраната на абортите, Варшава е в конфликт с Брюксел по редица въпроси.

bgjournal.info 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!