Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Куриер отвори извънреден офис, заради учебника по "Родинознание"

Куриерската фирма "Еконт" е отворила нещо като извънреден импровизиран офис в кабинета на директора на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов, за да обслужва новия учебник по "Родинознание". Преди 2 дни излезе второто издание на абсолютно апокрифното помагало, за което уволняват от Министерството на образованието, ако дори само го споменете. Поради огромния интерес, и поради разпространението му само чрез куриер, самата куриерска фирма се видяла в чудо. Няколко служители се наложило да се пренесат при автора и да обработват поръчки.

Първият тираж от 5000 бройки свърши за 4 дни. Който се е снабдил с него, един ден може да стане милионер от антикварната му стойност. Вторият тираж също е 5000 бройки и се очаква да свърши още преди да е настъпила Коледата.

В електронен вид учебникът е изтеглен около 400 хиляди пъти.

В българските училища все още не се ползва, но поради липса на министерски забрани, в чужбина вече децата учат по него. Емиграцията иска да запази българското у децата си, и изкупува масово тиража.

Покрай този учебник, във Фейсбук се зароди идеята Костадинов му да стане министър на образованието. Тя вече има хиляди поддръжници, а Костадинов се превръща в нещо като икона на автентичния патриотизъм, който не се продава нито на управляващите, нито на чуждите фондации.

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!