Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България е единствената страната, в която се предлага 85% от пътищата да бъдат таксувани с ТОЛ-такси

/КРОСС/ България е единствената страната, в която се предлага 85% от пътищата да бъдат таксувани с ТОЛ-такси. Това каза за Радио „Фокус" Георги Свиленски, член на комисията по транспорт в парламента и народен представител от БСП. По думите му обществената поръчка за тази система трябва да бъде прекратена, тъй като тя ще натовари с непосилни такси българските граждани.

"В България се предлага да бъдат подложени на такава такса магистралите, скоростните пътища, първокласна и второкласна и третокласната пътна мрежа.

Това, което ние, от БСП, предлагаме и считаме, че е редно и работещо е България, е с такава такса да бъдат обложени магистралите, скоростните пътища и първокласните пътища, по които се движи международният трафик. България е страната, която не събира почти никакви такси от международния транспорт, който непрекъснато минава през държавата и руши пътната инфраструктура", обясни той.

Георги Свиленски добави, че процедурата за въвеждането на ТОЛ-таксите трябва да бъде спряна и с оглед на политическата обстановка в страната и факта, че процедурата ще бъде узаконена от следващо правителство.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!