Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин. Не искам да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм

"Съболезнование към близките на жертвите при атентата, извършен на коледен базар в Берлин, при който жертви станаха 12 граждани и има много ранени. С прискърбие отправям поредното си съчувствие към болката на хората”, написа в страницата си в социалната мрежа заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов.

"Но не, аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин. Аз съм София, аз съм България", заяви националистът и продължи: "Не искам в страната ни да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм поради безотговорната, немощна и абсолютно грешна политика на Европа по отношение на мигрантския натиск".

В своята позиция Каракачанов настоява българската държава и в частност Министерство на вътрешните работи да приложи нужните мерки за превенция и защита на българските граждани от опасността от тероризъм у нас.

Лидерът на ВМРО отново поиска незабавно затваряне на границите, превръщането на всички лагери за мигранти в такива от закрит тип, екстрадиция на всички, нямащи основание да бъдат тук, както и засилване на мерките за сигурност по време на масови обществени прояви и на места, на които има струпване на много хора.

"Ясно е, че насреща си имаме коренно различна от нашата представа за налагане на идеология. Такава, която се налага с терор и с цената на невинни жертви", смята Каракачанов. Той призова европейските лидери "да спрат да си крият главата в пясъка в очакване на опасността да премине, защото това няма да се случи".

"Вместо да се молим и надяваме, че тероризмът ще ни подмине, нека бъдем подготвени. Нека с нужните мерки му противодействаме превантивно", зове лидерът на ВМРО.

dnes.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!