Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъката свърши! Няма да има нов кабинет в този парламент, обяви Цветанов. Отиваме на избори!

Мъката свърши! Разумът надделя! Няма да има ново правителство в този парламент! 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ попари мераците на Реформаторите за съставяне на ново правителство. След продължили повече от два часа преговори с реформаторите и патриотите той обяви, че не е постигнато съгласие за формиране на правителство с хоризонт поне две години, колкото остават от мандата на настоящото Народно събрание. 

"В рамките на 43-я парламент не може да бъде съставено ново правителство", отсече Цветанов след разговорите, които се проведоха в стаята на ГЕРБ в парламента. 

Според запознати препъни-камъкът в преговорите е било категоричното искане на патриотите за повишаване на пенсиите. 

"Търсихме златното сечение, но не се получи", заяви и председателят на парламентарната група на реформаторите Найден Зеленогорски, чието име се спрягаше за евентуален кандидат за премиер. 

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок подчерта, че основните приоритети на десните са били залагане на съдебни реформи в една бъдеща програма на правителството, но до разбирателство по тях не се е стигнало. 

Реформаторите не съумяха да излъчат безспорен кандидат за министър-председател, се разбра малко по-рано от участници в преговорите. Препъникамъкът не е бил мажоритарният вот, който е бил заплануван най-рано за обсъждане през лятото. 

Валери Симеонов от Патриотичния фронт пък изрази задоволство, че все пак е имало преговори, като той изтъкна, че патриотите са искали увеличение на пенсиите. 

Нито един от участвалите в преговорите не пожела да каже кои са били основните спънки между тях и по кои въпроси не са постигнали разбирателство. 

Мандатът ще бъде върнат на президента Росен Плевнелиев.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!