Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Словакия приема закон забраняващ исляма да става национална религия

Словакия е приела закон, който ефективно предотвратява исляма да стане официална национална религия в страната на фона на растящите анти-мюсюлмански настроения в цяла Европа.

Законодателството, което беше предложено от крайно-дясната Словашка национална партия (СНП), държи на това, че религията трябва да има най-малко 50 000 членове, вместо 20 000, за да може да бъде регистрирана като официална. Подкрепата в парламента беше две трети от всички, които пък блокираха друго предложение, че трябва да има 250 000 последователи за да се счита за официална.

Председателят на партията, Андрей Данко каза, „Трябва да направим всичко, което можем за да не се строят никакви джамии в бъдеще.“

Министър-председателят на Словакия, Роберт Фико каза, „Ислямът няма място“ в страната.

В Германия, мюсюлмани, които създадоха информационен щанд на коледен базар в град Рюдесхайм на Рейн им беше наредено да напуснат.

Местните сигнализираха до полицията поради съображения за сигурност, след като членове на мюсюлманската общност Ахмадия, които имат около 40 000 привърженици в страната, започнали да посещават щанда. Други хора също се оплакаха, че това е провокация в съответствие с коледните настроения.

Отделно, съдия в Нов Южен Уелс, Австралия, отказа да изслуша случай свързан с мюсюлманка, в чийто дом нахълтали органи на реда заради съмнения в тероризъм, ако същата не си откриела лицето.

Източник (с малки съкращения): presstv.ir 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!