Tyxo.bg counter

Бащата на нападателя от берлинското метро: И 100 години са му малко

Светослав Стойков, задържаният за нападението в берлинското метро, заслужава строга присъда. На това мнение са и неговите близки, с които БТВ разговаря. Техен екип откри майката и бащата на 27-годишния мъж в добричкото село Ловчанци, а във Варна разговаряха и с тъста му.
Светослав Стойков e живеел във Варна, преди да замине за Германия, в къщата му отричат да са го виждали. „Който го е направил, и 100 години са му малко”, каза бащата на Светослав.

Той и съпругата му обаче са недоволни от присъствието на камери и микрофон около тях, защото смятат, че сега „ще станат за резил” в селото. Реагират агресивно и се опитват да изгонят екипа на телевизия. „И се напил, изпушил една цигара и толкоз… И се побъркал в главата. Те там вече германците знаят какво да правят”, казва още бащата на мъжа.

Според тъста на Светослав, той сам се е предал. На коментара, че сега може би го очакват пет години затвор, отговаря така: „Ако искат и 10 да го чакат, да не е правил. Срам ни е.” Властите там обявиха, че българинът не се е предал сам, а е бил задържан на автогарата в Берлин. Според в. „Билд” това е станало след сигнал на пътник в автобус от Южна Франция, който разпознал в лицето на Светослав нападателя от берлинското метро.

Вече е повдигнато обвинение на 27-годишния български гражданин Светослав Стойков. Полицията издаде заповед за ареста и на останалите присъствали на нападението в метрото. Двама от тях са братя на Стойков. За безпричинното нападение, при което пострадалата жена падна по стълбите и счупи ръката си, българинът може да бъде осъден на пет години затвор, смятат адвокати.

novini.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни