Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Г-н Борисов, защо причинявате това на държавата? Мандат на РБ е падение!

Валерия Велева

Скоро ще има правителство с мандата на реформаторите.
Найден Зеленогорски, Румен Христов или Петър Москов са фаворити да оглавят кабинета.
Зад него ще има стабилно парламентарно мнозинство, включващо и патриотите Премиерът няма да е от ГЕРБ, а от РБ, но има възможност в кабинета да участват министри и от ГЕРБ.
 
Така накратко звучи военната сводка от фронта на завършилите вчера консултации за съставяне на ново правителство с мандата на Реформаторския блок в рамките на този парламент.
 
Който иска да вярва, че това може да се случи, да вярва! Аз – не!
Като мен са и хилядите българи в социалните мрежи, които или се гневят, или псуват или се подиграват на ситуацията, в която е изпаднала държавата – 13 депутати "реформатори", които не могат да се гледат, да бъдат мандатоносители!
Това е повече от абсурд! Парламентарната им група се разпада, съпредседателите Кънев и Зеленогорски говорят на различни езици, не се понасят, нямат и да подпишат общ акт за мандат, а ГЕРБ ще им даде властта на тепсия!
 
Това е несериозно упражнение! Това е неприлично действие! Това не е политика, не е израз на държавност, това е Сбирщина от амбициите на суетни Властолюбци, лишени от здрав разум! Които смятат, че държава може да се управлява с механичен сбор от парламентарни машинки за гласуване!
 
Г-н Премиер, защо асистирате на тази Гавра с България? Защо, подкрепяйки ги, допускате това политическо Изчадие? Защо причинявате тази Гадост на обществото? Нима смятате, че на тази база може да има стабилно правителство? Стабилно мнозинство? Че те ще  донесат сигурност в страната? Че ще се справят с проблемите, които ни връхлитат?

Не се шегувайте! Не предизвиквайте българите!

Реформаторите Ви провалиха като премиер, те изпортиха управлението Ви.
В тяхното поведение няма нищо политическо, нищо държавническо, те се карат като Простаци за разпределяне на постове и министерства.

Половината от тях са днешни Клиенти на прокуратурата, другата половина – утрешни. И вие, г-н Премиер, ще им дадете подкрепата си за правителство?

Защо го правите?

Защото някой умник Ви е дал съвет, че е добре да ги “набутате сега във властта, за да се отвратят окончателно хората от тях  и на следващите избори да ги заличите завинаги от политическото битие”? И тази “дребна партийна интрига" я правите на гърба на цяла България? Искате да им отмъстите? С цената на унижението на демокрацията се надявате да извлечете партиен дивидент? Ами те и сега са Политически пътници! Но ще завлекат и Вас!

Как ще дадете държавата на Безумци, водени от заслепението на Глупостта и Властолюбието?

Не забравяйте, че историята не прощава - и ГЕРБ ще носи отговорност за цялата тази политическа Шизофрения, наречена “управленски мандат на РБ”. Защото с вашите гласове ще са скрепени техните действия.

Мандат на РБ е Падение за държавата! Пълна Излагация! Пред нацията. Пред света! Защо сте загубил политическите си Сетива, г-н Премиер?
Къде изчезна чувството Ви за Самосъхранение?

Защо захвърляте с лека ръка партията си във водовъртежа на събития, които няма да може да управлявате?

Заради Цачева изнасилихте ГЕРБ да гласуват за кандидат, който не харесват. Видяхте резултата!

Заради РБ ще разцепите ГЕРБ.

И ще видите резултата!

Нито нов изборен кодекс в тези условия ще бъде приет, нито каквото и да е решение за страната. Хората ще ви изгонят с камъни. Влезте в социалните мрежи и вижте какъв гняв бушува!

Ако искахте да управлявате в името на България, имахте мандат, да не сте го връщал. Влязохте в спирала от грешки и сега сте толкова объркан, че не можете да излезете. Скачате от грешка на грешка! 

Довършете си мандата с достойнство, не влизайте в експерименти, чиято цена ще плащаме всички, както плащаме сега за Вашите грешки (но и това го има в политическия зар) и да вървим напред.

Ако имате смелост, разбира се!

epicenter.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!