Tyxo.bg counter

"Бежанци" трошиха и грабиха магазини на Лесбос

Съвсем без причина, според жителите на остров Лесбос, мигранти разбиха заведения и магазини. Откраднати са стоки и пари. С камъни са разбили витрините. Жителите на Лесбос споделиха пред медиите, че няма да позволят „вандалщина и неблагодарност“ от страна на мигрантите. Чуват се вече искания за закриване на лагерите. Полицията успя за няколко часа да арестува петима мигранти от Алжир, участвали в кражбите, информира БНР.

Голямо е напрежението на остров Крит, където неизвестни засега лица се опитаха да подпалят църква. Изгоряха икони, а по стените на храма на арабски е написано „Аллах е велик“.За гърците поругаване на храм и религиозното чувство е тежко престъпление и се настоява полицията бързо да арестува виновните.

Това е първият случай на унищожаване на църковни реликви и според полицията може да е провокация, за да се създаде напрежение между гърците и мигрантите.

Във връзка с предстоящите празници са увеличени силите на реда по охрана на бежански лагери, но също и на църковни храмове.

trud.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни