Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Помощник на Тръмп: «Санкциите срещу Русия трябва да се свалят, ще започнем на чист лист отношенията си»

Кингстън

Бившият конгресмен от Джорджия Джек Кингстън, който е един от помощниците на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, счита, че новата американска администрация следва сериозно да разгледа свалянето на санкциите срещу Русия. Това екс-конгресменът заяви в интервю за CNN, което бе излъчено в ефир в четвъртък.

Както той подчерта, «новата администрация има възможността да погледне с нови очи» ключовите теми в отношенията между САЩ и Русия. Отговаряйки на въпроса за това, следва ли, според него, да се отменят санкциите срещу Русия, Кингстън заяви, че «новата администрация трябва да обърне внимание и да попита себе си, ще постигне ли чрез санкциите така желания резултат». 

«Считам, че болшинството ще кажат, че резултатът в най-добрия случай ще бъде смесен. Не мисля, че може да се каже, че санкциите са донесли тези резултати, на които са се надявали»,  подчерта той.

Както отбеляза Кингстън, САЩ следва «да запазят добрите си отношения с най-крупните държави в света, чиито икономики влизат в списъка на най-големите».

Екс-конгресменът добави, че САЩ «не забелязват много неща, които прави Китай и други държави, които са американски търговски партньори».

Помощникът на Тръмп подчерта, че «в условията, когато американците правят бизнес с Русия за 50 млрд долара, би следвало да се запазят възможностите за добра комуникация с руснаците».

Ние трябва заедно да работим в Сирия, Украйна, всичко това са много важни теми. Но трябва да поддържаме отношения в бизнеса, когато се решават тези военни въпроси».

Пътуването на Кингстън в Москва

Както отбелязва CNN, Кингстън съвсем неотдавна е посетил Москва, където е обсъждал с представители на руския и американския бизнес възможностите за отмяна на санкциите срещу Русия. Той не е провеждал срещи с официални лица от Русия или дипломати от САЩ.

По време на пребиваването си в руската столица Кингстън е разговарял с журналисти от Общественото радио на САЩ  (NPR).

«Тръмп може да преразгледа санкциите. Те действаха вече достатъчно дълго», — цитира NPR думите му.

Екс-конгресменът е заявил също, че Тръмп «не е длъжен да следва външнополитическият курс на Обама» и може «да започне на чист лист» отношенията между САЩ и Русия. 

Щабът на Тръмп на този етап не е коментирал това.

По време на президентската надпревара в САЩ, завършила с победа на Тръмп, Книгстън бе официален представител на републиканеца.

САЩ въведоха санкции срещу Русия във връзка със събитията в Украйна и присъединяването на Крим към Русия през март 2014 г.

Под действие на санкциите попаднаха редица руски банки и компании, а също държавни служители, бе забранен «експортът на американски стоки, технологии и услуги в Крим».

Американските инвестиции на територията на полуострова също се оказаха извън закона.

News Front ПП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!