Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българин е арестуваният за блъснатото момиче в метрото в Берлин (видео)

Арестуваният във връзка с блъснатото момиче по стълбите на берлинското метро е българин. Става дума за мъжа, който на видеото безучастно наблюдава как приятелят му рита в гръб 26-годишна жена, тя пада по лице през осем стълби и чупи ръка. Българинът повдига бутилка бира от стъпалата и отминава нататък, без да помогне.

Той е бил идентифициран и задържан след показания на граждани, съобщиха от полицията. Не живее в Берлин, не е ясно къде е адресната му регистрация. Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи. В интерес на следствието е да не даваме гласност на това, което задържаният е разказал пред полицията, казват оттам. Не е ясно и дали той се познава с извършителя отдавна.

Записът, който показва как млад брадат мъж с бутилка бира в ръка абсолютно безпричинно нанася шут в гърба на момиче, слизащо по стъпалата на метростанция в Берлин, предизвика вълна на възмущение в Германия. Първоначално в Германия имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Момичето е германка. Руски медии съобщиха за случая пък, наричайки нападателите бежанци, но и това се оказа невярно.

Случаят е от 27 октомври и е бил записан от охранителна камера. Момичето е получило амбулаторна помощ в болницата и след това е сигнализирала полицията. Гласност атаката получи, едва след като вестник „Билд“ публикува на своя сайт видеозаписа. Полицията помоли свидетели на престъплението да дадат показания и публикува снимките и на четиримата мъже, участвали в него.

Българинът е първият задържан. Срещу него засега не може да се повдигне обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал пряко в нападението, заяви говоителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер. „Липсва доказуемо намерение за извършване на престъпление“, обясни той. Според Щелтнер обаче и извършителят на нападението ще бъде заловен съвсем скоро.

Частни лица са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена. 

24chasa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!