Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рестарт на "Дъблинското споразумение" превръща пограничните страни в бежански лагери и връща минимум 120-180 хиляди мигранти в България

От 15 март догодина да започне връщане на мигранти в Гърция, предложи Европейската комисия. Това представлява фактически рестарт на "Дъблинското споразумение", което превръща пограничните страни в бежански лагери. Споразумението е прието при съвсем други условия, и изобщо не отговаря на съвременните реалности. Но северните страни и по-богатите го ползват, за да стоварят тежестта от нелегалните мигранти по границите и да ги превърнат в "санитарен кордон". 

От 2011 г. споразумението е фактически блокирано и върнатите са символичен брой. Сега обаче ЕК очевидно иска да реши въпроса окончателно и да превърне страните от периферията в изкупителна жертва на идиотската политика на страните в центъра.

Както е известно, никой бежанец не е тръгнал да ходи в Гърция или България. Те вървят към Германия и Австрия. При това, политиците от Германия специално, ги насърчаваха. Сега, след като милиони се изсипаха в центъра на Европа, за това виновни следва да са граничните страни.

Ако Гърция не може да изнася мигрантите на Запад, тя ще изчезне като държава. Бройка от милиони мигранти на страна с 10 милиона население е абсурдна. Но Гърция е хваната за "шията" с дълговете и спасителните програми, и просто е подчинена.

България нормативно е в по-слаба хватка, но тук робството е по-силно по линия на колониалния продажен елит, който изъплнява всичко, което западните господари му кажат. Ако ЕК рестартира "Дъблин", това означава и минимум 120-180 хиляди мигранти да се върнат в България.

В същото време, споразумението за ре-адмисия с Турция е пълен провал. До момента са върнати едва 748 мигранти, а Ердоган е получил в замяна 2,2 милиарда евро. Т.е. излиза, че сме му платили по 3 милиона на мигрант.

За да си подсигури връщането, ЕС плати пари на Бойко, за да строи бежански лагери. А няколко десетки полицаи от ЕС стоят по границата, но не за да ловят мигрантите, а да контролират нашите граничари дали ги регистрират. Като ги регистрираме тук, после няма спасение от връщането им...

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!