Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия ни залива с бежанци до месеци... Правителството си трае...

Истински бежански апокалипсис предстои до месеци, но не откъм Турция. А откъм Германия. Притиснати от общественото мнение, управляващите се готвят да започнат да връщат бежанци в "първата страна, в която са стъпили". Т.е. Меркел ще се опита да се възползва от все още действащия "Дъблински регламент" и да изнесе проблема към граничните страни.

Основни пострадали ще бъдем ние и Гърция. Третата страна с много мигранти е Италия, но тамошните са отишли предимно във Франция, и тя би пострадала, ако Париж реши да последва Берлин.

Мигрантите от Германия са минали основно по двата "балкански пътя" - през Гърция и Македония, и през България и Сърбия.

Чисто формално, Германия има право да направи това. Макар и очевидно предвиден за други условия, Дъблинският регламент е в сила, гласуван е, и е част от правото на съюза.

България може да откаже да приема обратно мигранти, но така директно ще наруши закон на съюза, и ще подлежи на санкции. Със сигурност незабавно ще ни спрат еврофондовете, а после ще ни наложат глоби за всеки ден за всеки мигрант, който откажем да приемем. С оглед на бройката на мигрантите, глобите може да стигнат милиарди.

В Германия напрежението ескалира, след като 17 годишин афганистанец уби млада студентка. След това призна, че е и изнасилил друга.

За да противодействат, Меркел и другите престъпници около нея, сега ще се опитат да прехвърлят проблема на страни, нямащи нищо общо с идването на мигрантите. Именно Меркел отвори вратите, а почти всички мигранти са тръгнали към Германия, а не към България. Ще прехвърлим обаче проблема от болната глава на здравата.

България не може да разчита на никакви съюзници в Европа, освен на Гърция, която е безгласна буква. Всички страни имат интерес да се отърват от мигрантите, вкл. Централна Европа, вкл. раздаващия ордени Виктор Орбан. Интересът България и Гърция да станат "санитарна зона" е интерес на всички, и никой няма да ни подкрепи за отмяна на "Дъблинския регламент". Нещо повече - вървят дори проекти за ожесточаването му. Твърде вероятно е тези проекти да минат, защото България и Гърция нямат достатъчно гласове за вето в Съвета на министрите.

Гърция има едно малко предимство пред България - тя не е регистрирала нито един мигрант, нито е вземала отпечатъци, нито е започвала процедури по издаване на "статут". Т.е. трудно доказуемо е кой мигрант от къде е минал. Нашите всички са регистрирани и с отпечатъци, и няма къде да бягаме да си ги вземем обратно. Официално, ние сме регистрирали поне 60 хиляди души, които ако се върнат, ще предизвикат абсолютен хаос тук. Източници от МВР обаче твърдят, че реално сме регистрирали между 2 и 3 пъти повече от признатото пред обществеността. 120-180 хиляди мигранти изобщо не подлежат дори да се мисли по тях. Държавата ни ще изчезне.

На този фон, не може да не впечатли абсолютното мълчание на управляващите по въпроса. Скрили са се, да не им се скара Меркел нещо...

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!