Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бъчварова си призна за ТРИ НОВИ лагера! За атентатите се самоопроверга

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се самоопроверга в ефира на БиТиВи 

"Няма потвърждение за терористична заплаха. Българските служби работят по всяка информация. Към момента няма доказателства за наличие на такава заплаха. Лица разпространяват такава информация. Проверява се информация за закани на афганистанци в Лондон. Не е потвърдена тази информация". Това каза шефът на МВР Румяна Бъчварова в студиото пред Антон Хекимян.

Вчера тя каза точно обратното, а именно, че има данни за терористична заплаха от 3-4 лица, с което хвърли държавата в шок. По-късно прокуратурата опроверга Бъчварова, а МВР се опита да замаже гафа й. 

"Вчера обясних, че в някои чужди медии се разпространява такава информация, която ние проверяваме. В британските медии се пише такава информация. Обсъждаме възможността да бъдем подпомогнати от ЕС за три кризисни площадки при засилен бежански натиск. Предприемаме предварителна подготовка, не можем да си затворим очите, при положение, че международната обстановка се усложнява", заяви Бъчварова в стил като скоропоговорка. 

По традиция, когато не е в час, Бъчварова напада медиите. Това направи и сега, след като вчера ясно заяви:  че срещу България има „терористична атака“, днес в ефира на БиТиВи каза: „Явно не съм разбрана правилно и думите ми за „терористична атака“ са интерпретирани неправилно. Такива заглавия се появиха в медии, които не бяха на срещата, на която коментирах темата. Просто има интерпретации“. 

Припомняме, че терористичната "заплаха" на Бъчварова се оказа отзвук от скрит от българските власти протест на афганистанци пред посолството ни в Лондон.  На 30 ноември (сряда) пред дипломатическата ни мисия в Лондон се е провела демонстрация на около 20-25 афганистанци, живеещи на Острова. След протеста пред посолството ни в Лондон група афганистанци са засечени в социалните мрежи да отправят обидни квалификации срещу България. Именно тези “заплахи” във Фейсбук, вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова определи вчера като "терористични заплахи". 

Бъчварва изглеждаше изключително нервна по време на цялото интервю. Тя потвърди информацията на Йлияна Йотова, че с пари на ЕС у нас ще се изграждат нови бежански центрове.  Бъчварова първо обяви, че Йотова лъже, че парите не са 110 милиона, а са 160 милиона, които щели да дойдат поетапно, а после в прав текст повтори това, за което Йотова първа информира вчера, а от Брюксел потвърдиха. „Парите са и за три площадки, за три кризисни центъра от отворен или затворен тип. Поискани са от премиера, за да гарантираме сигурността на българската граница“, обобщи Бъчварова. 

В тези места ще приемем хората. Не е вярно, че площадките са 7, а са 3. Площадката е едно пространство с ограда, което доказва неговата сигурност. Могат да бъдат монтирани палатки и канализация, обясни тя. На тях ще се настаняват 200-300 човека. Едното място е бивша застава на гранична полиция близо до Лесово. Това място не би създало притеснение за населеното място, то е далече. Искахме да направим площадка в Бояново, но там имаше протести, които се водеха от депутати на БСП. Една седмица преди изборите имаше протест, на който присъстваха двама депутати от БСП, опитваше се да напада Бъчварова. Търсим възможност площадките да са на територията на бивши казарми. Не може да нямаме възможност за настаняване на бежанци, каза в пълното си объркване тя. 

"Какво налага кризисните площадки да са в пограничните райони? Повече от 90 на сто от мигрантите се залавят в София. Значи като ги заловим, трябва да им направим една екскурзия до Лесово , след като са разгледали София". Това попита малко по-късно Мажд Алгафари по НТВ.

Хората, затворени в лагери, освен от храна и цигари, имат и други нужди. Ако те са в тази площадка, как ще си пазаруват? Това ще доведе до протести в самите площадки. Ти го ограничаваш този човек, той няма нищо. Ако затворим 100 души, ще предотвратим влизането на 1000. Те ще предадат по телефона, че оттук не може да се минава. А сега е различно. От афганистанците всичко може да се очаква. Те са непредвидими. Те са от най-долнопробните села. Те са необразовани, името не могат да си напишат. Те контактуват с тези, които са отвън. Ние им казваме, елате , тук закони не се спазват. Затворът ще има дисциплиниращ ефект. В момента тук е разграден двор. Пълни глупости говори Бъчварова. Случилото се в метрото е показно. Ние не знаем какво да правим. Седиш във влак, стоиш и чакаш. Първото нещо е да се каже какъв е проблема. Хората трябва да знаят какво е станало. Това, което се случва не е редно.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!