Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Български традиции: Съдят Ненчев, той по спешност се поболя - в Румъния вкараха един вагон политици и съдии в затвора никой не успя да се разболее...

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е приет по спешност във Военномедицинска академия заради високо кръвно. Информацията беше потвърдена от източници от МО.

Междувременно военни прокурори извършват проверки в министерството във връзка с разследванията срещу Ненчев, съобщава „Труд“.

Преди седмица говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова обяви, че министърът е натиснал свой подчинен да извърши престъпление по служба, като сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма.

Това беше второто обвинение срещу Ненчев, след като беше обвинен за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Междувременно скандал предизвика и обявена в сайта на МО продажба на терени, които в момента са частна държавна собственост под управление на военното ведомство. Файлът е именуван Obyava_taino_prodazhba.pdf. Под номер 10 е имот в „Младост 3“, София.

Началната тръжна цена за бившето военно окръжие – 11,5 декара площ с 5 сгради с обща РЗП 944 кв. м, е 791 470 лв., което означава 35 евро на кв. м. Това е около 8-10 пъти под пазарната цена на имота. Търгът е обявен на 22 ноември и е насрочен за 29 декември 2016 г.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!