Tyxo.bg counter

Доклад съобщава за нови случаи на репресии срещу Фалун Гонг в Китай

Последователи на Фалун Гонг държат портрети на свои съмишленици, загинали в резултат на репресиите в Китай, по време на парад. САЩ, 2015 г. (снимка: mingui.org)

Регистрирани са 950 нови случаи на преследване на привърженици на духовния метод Фалун Гонг до края на август 2016 г., информира неотдавнашен доклад на уебсайта Minghui.org. За извършители на репресиите, докладът посочва представители на управляващата Kитайска комунистическа партия. Симпатизантите на Фалун Гонг са преследвани заради своите духовни убеждения.

Докладът добавя, че данните за преследването на Фалун Гонг в Китай понякога идват със закъснение, заради цензурата, наложена от режима.

Седем последователи на Фалун Гонг са загинали в резултат на мъчения в китайски затвори през август 2016 г., се съобщава в доклада. Осем други са смятани за безследно изчезнали, тъй като властите не предоставят на техните близки информация за местoнaхождението им.

Докладът добавя, че има освободени симпатизанти на Фалун Гонг. Други продължават да бъдат държани в центрове за политическо превъзпитание, известни още като "центрове за промиване на съзнанието". На 80 от задържаните симпатизанти са предявени обвинения. Според правни експерти, тези обвинения са незаконни, тъй като конституцията на Китай позволява свобода на вярата и убежденията.

През август, в продължаващата кампания на репресии срещу Фалун Гонг, са били засегнати последователи на мирната духовна практика от 29 китайски провинции.

FalunInfo.ru, превод falun-bg.info

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни