Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АЗ съм български емигрант. Преди 15 години влязох през ГПП на съответната държава с Паспорт в ръка. Освен него ми провериха и душата…

Госпожо, Бъчварова!
АЗ съм български емигрант.
Преди 15 години влязох през ГПП на съответната държава с Паспорт в ръка. Освен него ми провериха и душата.

Никой не ме е настанявал, изхранвал, интегрирал за сметка на държавата или обществото! Никой за нищо не ми е плащал наготово освен, ако не е било свързано с работата ми! Не са ми давали земя, нито къща! Но пък знаете ли - видях мои сънародници с 2 висши образования да ги екстрадират с черен печат и без право да напускат България за 5 години! Само защото са ги хванали да работят на черно. И то не по тяхна вина. Работодателите искаха да спестят някой лев от държавата!

Говоря 5 езика, госпожо, и в страната, в която живея за мен нямаше проблем за интеграция. Избрах страна най-близко до моята като: култура, начин на живот и забележете Религия! Някак си не съм чула 3 милиона мои сънародници да са емигрирали в ОАЕ. Нито съм чула 3 млн. българи в странство да се държат непристойно и да срамят Отечеството си. Нито пък да са само мъже навън.

Сравнението Ви с нас: 3 млн. българи, пръснати по света и това което влиза в Европа е меко казано цинично! Нямате куража да признаете, че ние бягаме от Вас и без война! Имайте куража и достойнството обаче да не ни сравнявате госпожо! Нито да споменавате имената ни.

Ние сме различни.
И най-малко Вие имате моралното право да говорите, че българските емигранти и днешните ,,бежанци" са едно и също нещо!
И се молете за деня!
В, който всички ние може да решим да си дойдем У Дома.

България не е Ваша!

P.S.
И моите родители, госпожо са наследници на Велики българи явно.
Виж за Вашите не съм сигурна от къде са!

Virginia Vladislavova, фейсбук 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!