Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Това, което са надробили партиите, да си го сърбат! Няма да съм премиер без мандат на ГЕРБ!

"Приветствам Росен Плевнелиев, че пое за породен път отговорност. За мое съжаление исках и Радев да е тук, обяснението че ще има класифицирана информация не е сериозно. Защото от пленума на БСП видяхме какво мисли за референдума, а преди това всички казваха, че е много хубаво. И то защото е модерно срещу мен и ГЕРБ. След първия тур когато беше гласувано от 2,3 млн. души се оспорва, а за тези, които гласуваха за Радев не оспорват“. Това заяви премиерът Бойко Борисов след проведените днес консултации при президента Росен Плевнелиев. 

"Считам, че от тук насетне всякакви възможности се откриват, има партии които заявяват, че могат да правят правителство. Няма да съм министър-председател, мога да бъда такъв само с мандат на ГЕРБ. Който иска да си излъчи премиера, министрите и да си носи отговорността, така както аз две години", добави премиерът в оставка. 

"Оставаме верни на народа и това, което сме чули. Оставам с усещането, че другите сега започват. Беше им приятно когато две години в най-гледаното време бях посочван за основен враг", каза още Борисов. "Ние преди две години предложихме коалиция на Реформаторите и на Патриотите, а те казаха, че не искат да влизат във властта, а само ще подкрепят дадени решения, така ще направя и аз. Моралният победител на изборите го нямаше днес, така както ползва държавна охрана и не се свени да е държавен глава. Да, не е угодно да носиш голяма отговорност", завърши той. 

"Това, което са надробили политическите партии, да си го сърбат. Сега ще зачетем каквото са гласували тези 2 млн. и половина души, каза Бойко Борисов по повод всенародното допитване, организирано от "Шоуто на Слави". 

Премиерът в оставка е убеден, че няма никакъв резултат от проведеното днес заседание на КСНС. 

След заседанието на КСНС Плевнелиев ще стартира процедурата за връчване на проучвателни мандати за съставяне на кабинет. 

Готовност да приемат мандата за съставяне на правителство изразиха единствено от Патриотичния фронт, които имат 33-ма народни представители в парламента. Категоричен отказ да приемат мандата изразиха от ГЕРБ, БСП и ДПС. Реформаторският блок изтъкна, че това би било възможно само при подкрепа от ГЕРБ. От ПГ "Български демократичен център - Народен съюз" настояха за програмно или експертно правителство. АБВ настояха за бърз курс към служебно правителство.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!