Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асад с най-голямата победа от 2012 г. насам срещу терористите... няКОЙ в САЩ е в паника

Според медиите тръгващия си държавен секретар Джон Кери полага неистови и даже „невъобразими“ дипломатически усилия, за да постигне споразумение с Русия по завършването на обсадата на Алепо.

Терористите, окупирали източната част на Алепо са изгубили 40% според руските медии, и „над една трета от териториите си”, ако се вярва на информацията на опозиционната Сирийска обсерватория за човешките права, цитирана от Гардиън. Престижният британски вестник определя пробива на Асад като „най-голямото поражение на бунтовниците от 2012 г. насам”, като превежда думите на Рами Абдулрахман – базираният в Лондон наблюдател на процесите в арабската република, когото западните медии използват като основен източник. 

Превзет е ключовият квартал Сакур, което на практика разцепва на две зоната на ислямистите. Което ще улесни довършването им от сирийските и руските части. Както е известно, вече повече от месец те не бомбардират Източен Алепо, за да не бъдат обвинявани в „престъпления срещу човечеството”, каквито явно не са стъпките на терористите – да използват химическо оръжие,

да не пускат мирните граждани да напускат града по осигурените хуманитарни коридори, да заключат хранителните запаси в свои складове, така че да има контролиран масов глад.
Понеже превземането на стратегически важния квартал и още два съседни даде възможност на хората, над 10 000 невинни граждани са преминали от опасната зона в спокойните квартали, контролирани от правителството. 

19min.bg

САЩ с неистови усилия да спасят терористите в Сирия преди идването на Тръмп

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!