Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Михаил Константинов: Какво чакаме? Мигрантите да почнат да убиват и изнасилват ли?

Това са хора, които идват от страни, за които животът и смъртта нямат значение.

"Първо трябва да е ясно, че тези хора до един лъжат! Той лъже, че си е загубил документите, но има скъп телефон и 3000 евро. Процедурите трябва да бъдат максимално опростени - 5 години трябва да бъде затворът за тези хора! Пет години!", заяви проф. Михаил Константинов и допълни: "Тези хора не са бежанци по дефиниция".  

Очевидно е, че има връзка между ескалацията на напрежението у нас и другите държави", така отговори Михаил Константинов на въпрос на медията ни има ли сценарий и връзка между напрежението в България и Европа.

"Никой не знае със сигурност, но изглежда много възможно. Тези главорези, които ще напуснат Мосул, Алепо, Ирак, къде ще отидат - част от тях разбира се ще си останат в съседните държави, където много не ги обичат, но голяма част от тях ще се върнат в Европа. Да не говорим, че част от тези главорези по начало са си европейци. Територията на Ислямска държава в Ирак и Сирия ще бъде ликвидирана, няма да имат там територия, а съответно бандите от главорези ще се изсипат обратно в Европа. Това е благодарение на идиотската политика на европейските правителства - германското, френското и редица други. Имат крайно погрешна политика по този въпрос и те предадоха не само своите държави, те предадоха ислямската цивилизация", допълни още той.

Това са хора, които идват от страни, за които животът и смъртта нямат значение. Голяма част от тях идват от страни, където има ежедневни бойни действия. Голяма част от тях са наркотрафиканти. При самото влизане тези хора трябва да бъдат задържани, арестувани и осъждани, макар и условно. Ние го правихме това нещо 2013-2014 г. Това заяви пред Нова телевизия журналистът и преводач Мажд Алгафари."Масово хората, които се намират в лагерите, са в процедура за предоставяне на статут", заяви Мажд Алгафари.

Журналистът Генка Шикерова коментира, че проблемът е в превенцията, в липсата на спазването на правила и закони: "Ние постоянно действаме в режим на спешност и неотложност и гасим някакви пожари, които е можело да бъдат предотвратявани. Липса отговорност и политическо действие".

"Щом може Сърбия да си пазят границите, значи и ние можем", заяви проф. Константинов.

"Всички тези, които участваха в този бунт, са влезли в България незаконно. Ще цитирам премиера Борисов - те трябва да бъдат изведени от страната по линия на заплаха на националната сигурност. Държавата трябва да покаже, че може да действа бързо", коментира Шикерова.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!