Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето за какво ни изпращат мигрантите: Бунт в Харманли! Летят камъни, в сградата има пожар (видео)

Стотици мигранти се бунтуват в Регистрационно-приемателния център в Харманли, стана ясно преди час. Над центъра се издига пушек, чуват се изстрели. На място е огромно количество жандармерия и полиция, има пожарни и водно оръдие. Според инфомация на harmanbg.com, е потрошена столовата и кухнята. Това е пореден бунт на мигрантите в РПЦ Харманли, последният бе точно преди месец с искания да бъдат пуснати и да стигнат до границата със Сърбия.  /Информационен портал „Харман БГ“

Стотици мигранти, затворени в бежанския център в Харманли, влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия броени дни след като обектът беше поставен под карантина, съобщи кореспондентът на БТВ в региона.

Дарик напомня, че обитателите на регистрационно-приемателния център за около 3000. Участниците в бунта горят гуми и дюшеци и чупят обзавеждане.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления. На място дойде и екип огнеборци.

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Повечето служители на центъра са успели да го напуснат, но има и такива, които остават блокирани.

Събрали са се и хора от града. 

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците, но бунтът е тръгнал едновременно на няколко места около 12 часа.

В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли. След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно. 

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. По информация на телевизията обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога. /epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!