Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: В ГЕРБ няма по-подготвен от мен за премиер. Когато се уморя, ще дам път на другите!

Не виждам в ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на излизане от Следствието, предаде БГНЕС.
 
Изявлението му е по повод думите на Красимир Каракачанов, че един от възможните варианти на излизане от правителствената криза е настоящият кабинет да довърши мандата на парламента, но с друг премиер.
 
Не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен да е премиер. Ще дойде ден, в който аз самия ще съм достатъчно уморен или преценя, и ще дам път на другите. Това са много лични атаки. Това е тяхно право. Нека да кажат кое от решенията ни през тези две години те не са подкрепяли”, каза Борисов, коментирайки възможността да подкрепи правителство на патриотите в сегашния формат на парламента, но самият той да не е министър-председател.  
 
„В рамките на този парламент, това което се изговори в предизборната кампания от патриотите, това което искат и чух като мнение достатъчно изчерпа темите. Те много усилено работиха за Радев така, че могат да направят правителство с БСП. Ние много ясно сме заявили какво ще правим след президентските избори”, каза още Борисов.

Борисов призова да се погледне кой гласува против бюджета - БСП, ДПС и Патриотите. „Как да ги подкрепим? Не звучи логично”, добави той.

Борисов призна, че последните две години са били много трудни. На теория е имало много подкрепящи партии, но на практика всички са гласували против инициативите на ГЕРБ. Това, по думите му, обаче се е наложило заради компромиса, който е бил необходим по онова време. 

Борисов също призова новото мнозинство да седнат с президента Плевнелиев да сформират ново правителство, което да управлява до предсрочните избори. 

Що се отнася до посещението му в Следствието във връзка със скандала с турските ваксини, премиерът в оставка каза, че е разяснил как се взимат решения на подпис. Какво се прави като технология. "Дали сме в оставка или не, няма значение, посочи Борисов на въпрос дали е щял да бъде привикан, ако не е подал оставка. 

Винаги съм казвал, че трябва да се проверява, когато има съмнения в нещо и това е и ролята на обвинителя. Чл. 7 и чл. 9 съм обяснил как се внася акт на подпис, поради това, че ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините, уточни Борисов, който бе разпитан в столичното следствие за турските ваксини.

„Обяснил съм защо решението е на подпис и какво сме целели с всичките финансови и икономически обосновки за ваксините с Турция. Точно и ясно. Ако не бяхме дошли тука, щяхте да питате защо не са ни викали. Всички говорим за проверки, разследвания, проверки, разследвания на всички. След като в пространството се говори за тези ваксини толкова много, трябва да обясним защо сме взели това решение, добави Борисов. Той обясни, че сигурно ще го викнат да го разпитат и за МиГ-овете.

„Страховете, които се насаждаха в българските военни пилоти, че са некачествени двигателите и опасни, днес с над 50 млн. сме заверили сметките на МО за оригинални двигатели на МиГ 29. Така че нашите военни пилоти да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ. Обещах им и сме го направили”, каза още Борисов.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!