Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Палачинката се обръща: Експосланикът на САЩ у нас Уорлик почва работа в руска фирма

Джеймс Уорлик

Бившият посланик на САЩ в България Джеймс Уорлик напуска Държавния департамент и започва работа в руска фирма. Това съобщи самият дипломат в „Туитър“, предаде „24 часа“.
 
Уорлик, който в момента е съпредседател на т. нар. „Минска група“ в посредническите преговори между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах ще подаде оставка на 31 декември.
 
От 1 януари 2017 г. той ще е вече част от най-голямата руска юридическа кантора "Егоров, Пугинский, Афанасиев и партньори". От централата на компанията в Москва потвърдиха, че Уорлик се присъединява към екипа през януари и ще отговаря за работата с американските и международните клиенти, развитието на стратегическите отношения и по въпросите на законодателството и държавната политика.  

Джеймс Уорлик ще работи за руската фирма след повече от 30 години служба в Държавния департамент на САЩ. В България посланическият му мандат бе от началото на 2010 г. до 2012 г. Преди да да дойде у нас Уорлик е бил генерален консул на САЩ в Москва, откогато датират и контактите му с бъдещите му работодатели.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!