Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Райчев: Бойко е звездата, слънцето, а около него-само луни. Един слаб, подмазващ се десен фронт! Свърши епохата на Борисов!

Андрей Райчев

„Политическата криза вече е факт. Новият политически играч - президентът Румен Радев е в центъра на вниманието и от начина, по който формира кабинет и подготви следващите избори, ще зависи доколко ще е успешен мандатът му“. Това заяви пред БНТ политологът Тома Биков, който е и съветник на вицепремиера в оставка Румяна Бъчварова.
 
"Свърши една епоха, продължила 8 години - безоблачна за Борисов, но в която всичко зависеше от това той какво ще каже. Страната живееше в такт с него самия. Но за разлика от много мои колеги, аз не определям това като строго отрицателно", коментира на свой ред колегата му Андрей Райчев.
 
"Много тези имаше. Едната: Борисов-президент, мисля, че щеше да бъде избран и вследствие на това вероятно щеше да се разпадне мнозинството. Можеше България да се стабилизира и да преодолее предишната политическа криза. Аз не бързам толкова много да изпращам Борисов. Той не е излязъл от политиката. "Борисов 1" и "Борисов 2" бяха доста различни. И той ни показа, че може да се променя. Очаквам той да се промени. Със сигурност ще имаме нов политически образ на Борисов и предстои да видим той да се развива в следващите месеци и да бъде тестван на следващите парламентарни избори", допълни Биков.  

"Борисов е звездата, слънцето, а около него - само луни. Един слаб, подмазващ се десен фронт. Сега виждаме едно възстановяващо се БСП, в ренесанс. Десният фронт се разцепи - на такива, които ще воюват с Борисов - Радан Кънев и десният проект и това ще бъде една опозиция в дясно. От друга страна - Марешки и задаващият се Слави Трифонов. Борисов и ГЕРБ трябва да се научат на нещо трето. И да подготвят кабинета "Борисов 3", заяви Андрей Райчев.

На въпрос дали патриотите ще са следващият "златен пръст", Райчев отговори: "Те не издадоха звук един срещу друг, показаха невероятна единност и направиха 550 000. Но всички българи трябва да знаят, че тези половин милион хора ще останат с 1-2 депутати, ако се въведе мажоритарната система", заяви Андрей Райчев и допълни: "Много се надявам двамата президенти - действащ и новоизбран, да ускорят изборите. Те могат да се проведат още през февруари".

"Влизаме в спирала от глупости! Барабар с избирателната ще сменим и данъчната система - както плещи господин Гечев", заяви на финала Тома Биков.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!