Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манфред Вебер: От моя гледна точка стабилността в България е възможна само с Бойко Борисов

Манфред Вебер

Няма алтернатива на правителството на Бойко Борисов, смята лидерът на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. В интервю за БНР германският евродепутат заяви, че все още разчита ГЕРБ да стабилизира България. 

На въпрос дали загубата на президентските избори не е сигнал за разочарование към правителството на ГЕРБ, Манфред Вебер защити досегашните управляващи като "проевропейска партия“: 

"От моя гледна точка стабилността е възможна само с Бойко Борисов. Разбирам, че хората желаят бърз прогрес – особено когато става дума за борбата с корупцията. Но нямам съмнение, че Борисов иска да промени България и тя да се превърне в нормална европейска държава." 

По повод отношението на БСП към Русия лидерът на десницата в Европарламента каза, че всеки, който иска да управлява страната, трябва да заяви ясно в каква посока иска да я води: 

"Бих призовал българските социалисти ясно да се произнесат по този въпрос и да заявят, че ние в Европа не приемаме поведението на Путин." 

Вебер призова за и бърза номинация на следващия български еврокомисар: 

"В интерес на България е да предложи силен кандидат, който да продължи доброто представяне на Кристалина Георгиева. Бих посъветвал българските власти бързо да вземат решение. Защото Европа се нуждае от стабилност, нужна ни е работеща Комисия и България трябва да има своя глас на масата за вземане на решения."

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!