Следвайте "Буднаера" в Телеграм

$1 вместо $400 000 год. заплата за Тръмп

$1, вместо 400 000 долара годишно, колкото вземаше Барак Обама,  ще бъде заплатата на Доналд Тръмп като президент на САЩ. Първоначално той не искаше никакво възнаграждение, но според законите той трябва задължително да получава някаква сума, така че тя ще бъде символична. „Още не съм заел поста и вече осигурих работни места – професионалните протестиращи срещу мен на Сорос трябва да бъдат доволни с по 1500 долара на седмица”, пошегува се в тв интервю Тръмп.

Той вече се чу с руския си колега Владимир Путин и му благодари за „чудесното” поздравително писмо за своя избор, пише Уолстрийт джърнъл. Двамата президенти оцениха сегашното равнище на руско-американските отношения като ненормално и се договориха за активна работа по нормализацията им.

Отсега – нататък връзките между двете държави ще се градят „на принципите на равноправнието, взаимното уважение и невмешателството във вътрешните работи”. Президентите се уговориха да се чуват периодически и възложиха на своите екипи да организират и първата им среща на върха. Акцент в тези разговори ще бъде общата борба с международния тероризъм и подобряването на търговско-икономическото сътрудничество САЩ - Русия. Дали последното вкюлчва падане на санкциите не стават ясно.

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!