Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето по колко върви глас за президент в Сливен

Купуване на вот е имало както на първия тур, така и на втория

Сигнали за купуване на гласове се проверяват от полицията в Сливен. Изборният ден в града започна нормално. Участник в схема за контролиран вот разказа, че пари за гласуване са давани и на първи тур,и сега, съобщава bTV.

Мъжът, пожелал анонимност, години наред купувал гласове за различни партии. Твърди, че се оттеглил, защото животът му бил застрашен. Работното му място е ромският квартал „Надежда", където живеят над 20 хил. души. Той посочва, че на тези избори гласът върви от 5 до 30 лв.

"В денят на изборите се записваха на тетрадка, а на следващия ден лицето, което ги записваше им даваше обещаните пари. Те си имат подекип. Подекипът стои, обяснява за кои хора е дал пари и другите седят в Шесто основно и броят кой гласува", разказва той. 

На първия тур е било същото.

В "Надежда" не крият, че чакат пари. „Ако дадат, ще гласува, ако не - няма. Не мога да дам гласа си след като не ми плащат", казва местен жител. 

„Парите, българите са виновни, че ги дават тези пари, те ги свикнаха така. Излиза това нещо не от нас,а от вас излиза", разказва още той.

Шест сигнала за купуване на гласове са подадени от полицията към прокуратурата в Сливен на първи тур. Задържани няма.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!