Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Дугин: Съкрушителната победа на Доналд Тръмп и съкрушителното поражение на глобализма

Тези дни едва ли има нещо друго, което си струва да се обсъжда сериозно, освен възхитителната победа на Доналд Тръмп и съкрушителното поражение на сторонницата на глобализма Хилари Клинтън на американските избори.

Това събитие е дотолкова принципно важно за целия световен ред, че може да се разглежда и анализира от различни гледни точки. Всичко е така наситено със смисъл, че не знаеш откъде да започнеш… 

Преди всичко идването на Тръмп поставя решителна точка на еднополюсния свят. Тръмп директно отхвърли хегемонията на САЩ – и в меката ѝ форма, за което настоява СФР, и в твърдата, за което призовават неоконсерваторите. 

В тези избори двата главни американски аналитични центъра, занимаващи се с глобализацията, се съюзиха около кандидатурата на Клинтън и рухнаха. А това означава, че еднополюсният свят е ликвидиран не само под натиска на останалите държави, но и вътре в самата Америка. Най-сетне народите и държавите в света могат да си поемат глътка въздух. Експанзията на глобализма е спряна от собствения му център. 

Многополюсният свят предполага САЩ да станат един от няколкото полюса в световния ред – със своята тежест и значимост, но не единственият. И което е по-важно от всичко, най-накрая без да претендират за своята единственост. Именно от това се водеше Путин, заставайки начело на борбата срещу глобализма. Затова 8 ноември се превърна в ден на една от най-важните победи на Русия и лично на нейния президент. 

Многополюсното устройство повече няма алтернатива и сега най-сетне ще можем да градим архитектурата на новия световен ред – при това не чрез война, а чрез мир. И всичко това донесе със себе си Тръмп. 

Победата на Тръмп показва, че днес има две Америки, по-точно две версии на Съединените щати. Америка на Клинтън и Америка на Тръмп. 

Америката на Тръмп е традиционната консервативна Америка. Тази Америка е здрава и достойна за уважение. Тази Америка каза решително „не“ на глобализма и експанзията на либералната идеология. Това е истинската Америка, Америка на реализма, която избра своя президент, неподдавайки се на лъжливата пропаганда на глобалистките либерални медии. Това означава не само фалит за практически всички сайтове и крупни информационни концерни освен „Лос Анджелис Таймс“, който убедително, въпреки всички останали, прогнозира победа за Тръмп. 

Това означава, че ще се появи нова информационна сфера, чийто символ е сайтът „Инфо Уорс“ на Алекс Джоунс, който се превърна в мощен ресурс на нелъжовната информация в САЩ, чиято аудитория достигна стремително феноменалните 20 000 000 четения на ден, надминавайки изключително добре финансирани канали. В това е не само убедеността, в това е силата на истината. 

Истината има значение, настояваше Алекс Джоунс, изразявайки позицията на истинската, реална Америка. Тази Америка, която видя в Тръмп своя пълноценен представител. Повече от половината американци вярват само на себе си, а не на лъжливата либерална глобалистична пропаганда на транснационалните елити. Блестяща новина! С такава Америка е напълно възможно да се води диалог. Тя излезе от сянката, това е втората Америка и сега символите на нейните информационни ресурси са „Лос Анджелис Таймс“ и интернет телевизията на Алекс Джоунс. 

Алекс Джоунс директно заявява: победата на Тръмп е началото на американската революция. Народът сваля транснационалния елит. Настъпва зарята на националноосвободителната борба. 

Световното правителство отслаби хватката си на гърлото на САЩ и от тук нататък Америка се оказва в същото положение като всички останали държави, попаднали във вихъра на една и съща борба – борбата на народите, културите и традициите срещу маниакалната либерална секта на глобалистите. И днес всички ние сме солидарни с този американски народ. След неговия избор на 8 ноември сме длъжни да отхвърлим праволинейния антиамериканизъм, който бе напълно адекватен, докато глобалистите управляваха САЩ, но вече е тотално неуместен. 

Ако, както обеща Тръмп, Америка се съсредоточи върху своите вътрешни проблеми и остави човечеството на мира, повече нямаме повод да я мразим. Защото проблемът не е в Америка, а в това, че нейните елити агресивно натрапваха на човечеството противоестествени, уродливи и разрушителни ценности, подчиняваха държави, във вид на „демокрация“ сееха терор, проливаха океани кръв, нахлуваха в пределите на суверенни държави. Тръмп не принадлежи към тези елити. Той не е от техните кръгове. Следователно ще подкрепя други ценности – консервативни, американски и християнски. А политиката му по отношение на останалия свят ще бъде друга. 

Европейските либерали загубиха своя куратор. На жалостивите си позвънявания във Вашингтон по повод на това кога и къде ще се проведе поредният гей парад Меркел или Оланд ще получават простоватия и грубоват американски отговор: „Вървете по дяволите“. 

Глобалистичните мрежи в Русия също се лишават от подкрепа – безбройните НПО-та, чуждите агенти. Ако искате да помогнете на Америка на Тръмп, пристигайте в Щатите и работете честно и неуморно. Повече няма да се отделят средства за заливане с мръсотия и разлагане на културите и традициите. 

За разлика от Клинтън Тръмп не смята ЛГБТ, феминизма и постмодернизма за последен вик на прогреса. За него те са болест. Максимумът, който сега може да се изстиска от Америка, е милостиня за лечение на перверзиите. Фондацията на Сорос – вече забранена в Русия организация – очевидно в най-близко бъдеще ще бъде призната за екстремистка и на територията на САЩ. И всичко това въплъщава Доналд Тръмп. Той въплъщава още много неща. 

Ще ни възразят, че надценяваме Тръмп. Вчера, когато предричахме победата му, ни се надсмиваха. Днес настъпва нашето време. Прозорецът на възможностите е отворен. Сега, ако не съумеем да се възползваме от него, ще се наложи да виним единствено себе си. 

Превод от руски: Елена Дюлгерова

Източник: katehon.com

glasove.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!