Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юнкер: Трябва да научим Тръмп какво означава Европа

Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ представлява риск за отношенията между Европейския съюз и Съединените щати. Това заяви в петък председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщава "Ройтерс". Бъдещият американски президент не познава Европа, добави Юнкер, чиято безцеремонна забележка контрастира с дипломатичността на държавните и правителствени лидери от ЕС, които вече заявиха, че искат да работят с новия стопанин на Белия дом, посочва агенцията.

"Трябва да научим новоизбрания президент какво представлява Европа и кои са принципите, върху които функционира Европа", заяви Жан-Клод Юнкер пред студенти, добавяйки, че обикновено американците не се интересуват от Европа.

"Като цяло американците нямат интерес към Европа. Това важи за политическата класа, това важи и за дълбоката Америка. Те не познават Европа", заяви Юнкер.

"Мисля, че ще имаме две загубени години, докато Тръмп обиколи света, който не познава", добави той.

Изявленията на милиардера за сигурността или за НАТО могат да имат "пагубни" последствия, добави председателят на Европейската комисия. Той изтъкна също, че бъдещият американски президент е направил извления, които навяват на мисълта, че според него Белгия, която приютява седалищата на Европейския съюз и на НАТО, е село.

glasove.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!