Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът: Радев ще е слуга и на Русия, и на САЩ. Този човек е двуличен!

"Аз всяка моя грешка си я признавам, поправям и се опитвам да правя най-доброто за България. Водя изключително тежък личен живот.

„Той ще е слуга на двама господари. И на Русия, и на САЩ. Този човек е двуличен. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв в коментар на качествата на кандидат-президента на БСП ген. Румен Радев, който според всички социологически проучвания има шанс да бъде следващият стопанин на „Дондуков“ 2.

Премиерът припомни, че докато Радев е бил шеф на ВВС често са разговаряли как да се модернизират самолетите ни. Борисов се ядоса, че докато е правил това, Радев явно се е договарял с БСП.

Премиерът е категоричен и за друго - подава оставка, ако кандидатът на ГЕРБ не стане президент. „Това е вот на одобрение. Като не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме”, заяви Борисов.


На въпрос защо обвързва парламентарните избори с президентските той смята, че "това е морал". "Ако народът ни даде доверие, от понеделник ще работя с пълни сили. От вота а президент обаче зависи дали в понеделник ще има правителство или не. Не плашим никого, предупредил съм. И предния път като подавах оставка бях предупредил", каза още премиерът.

"Аз всяка моя грешка си я признавам, поправям и се опитвам да правя най-доброто за България. Водя изключително тежък личен живот. Особено когато трябва да разговаряш с Ердоган, Путин. Радев щял да води прагматична политика, ама ние върнахме туристите, върнахме ли си ремонтите на двигателите, върнахме ги, постигнахме ли най-ниската цена в България от цяла Европа на газта. Ако сме ние дори и с Тръмп със сигурност ще се разберем", заяви в последните си думи преди денят за размисъл премиера Борисов.

Той посочи, че днес се открива конекторната връзка с Румъния и вече можем да си обменяме синьо гориво с тази държава. Предстои това да стане и с Гърция и така България ще стане до голяма степен независима от проблеми при доставките от Русия.

"Предполагам, че от "Господари на ефира" ще ми връчат скункса, че съм обещал да подам оставка в неделя. Една седмица разлика, голяма разлика." Това заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на Нова телевизия. "Предполагам, че се шегувате, защото имате имен ден", каза министър-председателят на водещия, който предположи, че Борисов при загуба на втория тур ще подаде оставка, а депутатите му няма да я приемат. "Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват? Пак повтарям - вие се шегувате!", добави премиерът. 

Стефан Данаилов седи като онбашия и дава съвети 

Под словесния обстрел на Бойко Борисов попадна и зам.-председателят на бСП и легендарен български актьор Стефан Данаилов. 

"Аз ви идвам на крака, а на Стефан Данаилов му ходите в къщата, за да вземате интервю", констатира премирът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. "Той седи като онбашия и дава съвети. Преди две години така представи Орешарски, сега генерал Радев. След още две години ще каже: Извинявайте! и ще представи следващия", обясни Борисов. В България е модерно да си опозиция, а никой освен ГЕРБ не иска да поеме отговорност. Ако загубим в неделя, искам следващия път и на мен да ми дойдете на гости, а аз само да давам съвети кой да е следващият", пошегува се премиерът в края на гостуването си.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!