Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цачева: Знам, че не съм красива, не съм толкова млада, не ме харесват. Нима не вярвате, че аз ще бъда следващият президент?! Има ли по-подходящ от мен?

Цецка с висше по "марксизъм-ленинизъм"

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]
Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]
Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света

Дебатът между Цецка Цачева и ген. Румен Радев стана изключително емоционален към края си. Въпрос на водещата върна кандидата на ГЕРБ към миналото й. 

Въпросът - за това дали Цачева все пак не е ляв кандидат я разстрои.

"Знам, че не съм красива, не съм толкова млада, не ме харесват." Това стъписващо признание в отговор на този въпрос направи Цецка Цачева през сълзи. 

„Не съм манекенка, не съм красавица, нито съм в първа младост, но не се явявам на конкурс "Мис България". Притежавам обаче всички качества, които трябва да има президента. Бях докрай толерантна в кампанията". 

Това заяви пред БТВ кандидат-президентът на ГЕРБ два дни преди втория тур на изборите. Тя посочи, че е говорила само истината и не се е подлъгала по популизма. Трябва да има разследване за "Яневагейт" и КТБ, каза още кандидат-президентът на ГЕРБ. ГЕРБ е единствената партия, освен ДПС, която прави пробив в смесените региони. Така Цецка Цачева коментира гласовете за нея в традиционно силните за движението населени места. 

Според нея подкрепата там се дължи на работата на структурите на ГЕРБ в Кърджалийско. Няма споразумения с други партии, единствено между двата тура се отзовах на протегнатата ръка на Реформаторския блок, каза Цачева. 

Тя призова младите да станат рано и да гласуват, защото на първи тур много от тях са се отказали заради опашките вечерта. Аз съм Цецка Цачева такава, каквато хората ме познават. Имам опит и характер, не се отказвам, мога да прощавам. Винаги се раздавам докрай", каза кандидат-президентът на ГЕРБ. 

Как не чух веднъж, че са ме разследвали и че съм накърнила достойнството на България? Няма какво да се каже и виждам безсилието зад нападките за външния ми вид. Аз съм една обикновена жена и майка, като всички други, каза Цецка Цачева по повод коментарите за визията си в студиото на bTV. 

Разплаках се защото това съм аз и не всеки може да стигне до мен. Аз съм такава и не мога да бъда променена в малките часове, които остават от тази кампания. Вчерашният ден за мен беше много силен. Имам драматизъм в семейството си. Баща ми плачеше на въпросите ми за прехода, призна кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева в студиото на "Тази Сутрин" по bTV.
Разликата между мен и генерала е прилична, но това не означава, че не може да бъде обърната, добави тя. 

Аз бяха първа на първи тур откъм партийните кандидати. Радев е издигнат от инициативен комитет, което ме прави първа. Това имаше предвид премиерът. Това отговори кандидатът на ГЕРБ на въпроса дали Бойко Борисов ще поеме отговорност за думите си, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила при първия тур.

Грешка ли беше, че Бойко Борисов заложи партията? За да управляваш трябва да имаш подкрепата на гражданите. На първи тур се подкрепят партиите. Резултатът е ясен – ние сме първи. На втори тур се търси подкрепа на партньорите ни в парламента, добави още Цачева.

Трябва да бъде даван отчет. Главният прокурор не е недосегаем и трябва да дава отчет, добави тя. Трябва да има разследване за Белене, Яневагейт и КТБ, каза категорично Цачева. 

Вие получихте 7 222 гласа от Турция, а Орешарски 6942. На какво се дължи това? попита Хекимян. Да, аз отстоявам мястото на България в Европа сред демократичните ценности. Трябва да бъдем внимателни и да продължим да работим. Мислите ли, че един лидер е в състояние да контролира гласовете на гражданите? отвърна тя по повод подкрепата от Местан. 

ГЕРБ е единствената партия след ДПС, която направи пробив в района на Кърджали, без ДПС да ни подкрепя, подчерта още тя. 

Между двата тура се отзовах на протегнатата ръка на колегите от Реформаторския блок, защото сме от едно демократично семейство, допълни още Цецка Цачева. 

Връщат ли се мрачни времена? Говорех със самоирония за себе си - за едно момиче на 22. Харесва ми тази мисъл. Корнелия Нинова е лишена от всякакво чувство за хумор и реалност. Хора, които са тръгнали към властта, но с кого ще управляват? 

Видяхте ли рейтинга на партията си? С Орешарски ли ще управлявате? Така се обърна кандидатът на ГЕРБ към Корнелия Нинова относно нападките й, че г-жа Цачева не е обединител, а разединител. 

Цачева изрази увереност, е след втория тур на изборите, тя ще бъде новият стопанин на "Дондуков" 2. "Нима не вярвате, че аз ще бъда следващият президент?!", обърна се тя към водещия Антон Хекимян. 

Кой от колегите ми може да е по-подходящ от мен за поста президент? Познавам държавността в детайли", каза още Цачева.

Тя изрази увереност, че ще спечели балотажа с опонента си от ген. Румен Радев, въпреки че социологическите агенции дават сериозна преднина на кандидата на БСП преди втория тур.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!