Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десетки хиляди на бунт срещу Сорос - лобирал за Хилари

Над 100 000 души са подписали петиция до Конгреса да разследва връзките на милиардера спекулант с боса на фирмата производител на машини и техника за гласуване

Повече от 129 000 американци са подписали петиция с искане Конгресът на САЩ да се събере на извънредно заседание и да вземе решение, с което да бъде лишен Джордж Сорос от влияние върху изхода на президентските избори.

В средата на октомври в американските медии се появи информация, че генералният директор на компанията производител на машини и техника за гласуване лорд Мелък Браун има тесни връзки с финансиста спекулант.

През 1993 година Мелък влизаше в състава на консултативния комитет на Сорос за Босна.

През 2007 година британският лорд стана вицепрезидент на соросовския фонд Quantum Fond, а след това стана зам.-председател във Фонда на Сорос и института „Отворено общество”, съобщава Лайф.ру.

Трябва да се отбележи, че самият Джордж Сорос неведнъж е бил засичан да прави изявления в подкрепа на кандидатите от Демократичната партия Хилари Клинтън. Като се има предвид печалния опит на структурите на Сорос в постсъветските републики и страните от Източна Европа, се дава основание за сериозни подозрение към финансиста и спонсор на „цветната революция” в опити да се повлияе на обективността на волята на американците, твърдят участници в петицията.

Превод и редакция: БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!