Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Правителството на ГЕРБ е свързано с властовия център зад Хилари Клинтън. След победата на Тръмп Румен Радев ще помете Цачева на балотажа

Новата власт в Белия дом ще предизвика сериозни политически промени в България, конфронтацията на между Русия и Америка ще намалее

Доналд Тръмп е близо до изборна победа в президентската надпревара в САЩ*. Една победа на Доналд Тръмп ще доведе до сериозни промени в България. Правителството на ГЕРБ е обвързано с властовия център, който стои зад Хилари Клинтън, Виктория Нюланд, генерал Петреус и други. Става въпрос за „партията на войната“ в САЩ или т. нар. неокони.

Особено ярки клакьори на неоконите в България са г-н Даниел Митов и г-н Николай Ненчев. Затова медийната истерия у нас в полза на Хилари Клинтън е толкова силна. Да не забравяме, че съветник на Доналд Тръмп е генерал Майкъл Флин, който бе ръководител на американското военно разузнаване. Същият този, който беше сниман преди време да вечеря на една маса с Владимир Путин по време на прием в Москва. Генерал Румен Радев в своите външнополитически позиции се приближава плътно до тези, които изказа генерал Майкъл Флин.

Ако Доналд Тръмп победи и стане президент, то на втория тур категорична победа на нашите президентски избори ще постигне г-н Румен Радев. Ще помете г-жа Цецка Цачева. Ще стартира окончателното затихване във времето на проекта „ГЕРБ“. Това ще предизвика лавина от промени в нашата страна. Ще започне процес на подмяна на една голяма част от политическия елит. Ще настъпят и сериозни промени в „информационно-аналитичния спецназ“, който сега обслужва неоконите в България. Последният ще се „пренастрои“ съгласно новите реалности. Ще се променят значително и партийните елити.

Геополитическата конфронтация между Русия и САЩ на българска територия ще намалее значително. Ако Хилари Клинтън победи в изборите, то у нас финалът на президентските избори не е с много ясен финал. Ще се закрепи статуквото и ще настъпи турболентен период с непредвидими последствия. Естествено, на българската територия ще продължи нарастването на конфронтацията между Русия и САЩ. От което всички българи само ще загубят.

Забележка: Ако горното е вярно, то е и логичното обяснение защо при пълен организационен разпад на БСП…картата почервеня на първия тур от президентските избори.

*Коментарът на Боян Чуков е публикуван на страницата му във „Фейсбук час преди обявяването на окончателните резултати от изборите в САЩ.

Епицентър.бг 

Боян Чуков е бивш съветник в два мандата на българския министър-председател по въпросите на сигурността и международната политика, както и дипломатически съветник и секретар по сигурността в кабинета на тройната коалиция, дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години 

/bultimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!