Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първата реч на президента Тръмп: Америка няма да бъде нищо друго освен най-великата сила (ВИДЕО)

Първата реч на президента Тръмп: Америка няма да бъде нищо друго освен най-великата сила

Америка няма да бъде нищо друго освен най-великата сила. Това заяви новият стопанин на Белия дом Доналд Тръмп пред своите привърженици, предаде БГНЕС. Ще бъда президент на всички американци, даде заявка 45-ият президент на САЩ.
 
Той обяви, че малко по-рано Хилари Клинтън му се е обадила, за да признае поражението си.
 
Тръмп изрази готовност да си сътрудничи със своите опоненти. Ще удвоим нашия растеж и ще бъдем велика сила отново, каза той и заяви, че никоя мечта не е прекалено голяма за него и американския народ от тук нататък. Новият президент обеща да обнови инфраструктурата и да реши проблема с безработицата. Искам да кажа на света, че американският интерес винаги ще е на първо място, заяви Доналд Тръмп
 
Малко преди Тръмп да започне своята реч на трибуната излезе губернаторът на щата Индиана Майкъл Пенс. Той обяви пред събралите се привърженици, че Доналд Тръмп е избран за 45-ия президент на САЩ. „Американският народ каза своята дума и изрази своята воля“, каза Пенс. „Доналд Тръмп е избран за 45-ия президент на САЩ“, добави неговото вице.
 
Тръмп печели изборите, набирайки 288 електори, докато неговият противник Хилари Клинтън успя да спечели 215. Тръмп си осигури подкрепата в Уисконсин, Пенсилвания, Аляска Алабама, Арканзас, Уайоминг, Западна Вирджиния, Индиана, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Оклахома, Северна Дакота, Северна Каролина, Тенеси, Тексас, Южна Дакота, Южна Каролина, Айдахо, Аризона, Юта. От ключовите щати той победи в Охайо, Северна Каролина и Флорида. На драматични промени станаха свидетели всички, които следяха във вторник (сряда през нощта, бълг. вр.) излизането на резултатите от изборите в САЩ.
 
Според най-ранните проучвания Доналд Тръмп водеше пред Хилари Клинтън в източните щати. След това картината се обръщаше и променяше. В първите часове стана известно само за категоричната победа на Клинтън във Върмонт, и на Тръмп в Индиана и Кентъки. Токийската фондова борса се срина в минутите, в които става известно, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори не може да бъде избегната.
 
Индексът Никей се стопи с 5,5% в следобедните часове, местно време, на срядата, предаде АФП. Златото поскъпна с 5,4 процента на токийската стокова борса, на фона на предварителните резултати от президентските избори в САЩ. Към 05:40 бълг. вр. цена на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската фондова борса Comex се бе повишила с 3,34% - до 1316.7 долара за тройунция.

 
По-късно цената на японската стокова борса скочи с 5,4 и стигна 1,337 долара за тройунция. Благоприятните резултати за кандидата на републиканците в САЩ разтърсиха във вторник вечерта (сряда рано сутринта, бълг. вр.) американските и азиатските пазари. В сряда на азиатските пазари мексиканската парична единица достигна най-ниското си историческо равнище. Брокерите подозираха победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Мексиканската валута работи като барометър за мнението на пазарите за изхода от президентските избори в САЩ през последните седмици.
 
Малко след 3 часа UTC тя струваше 20,3195 песос за един щатски долар. Малко преди това курсът бе 18,1634 за долар. Цената на януарските фючърси на петрол сорт "Брент" на Лондонската борса ICE падна с 2,2% до 44,59 долара за барел. Това не бе се случвало от 11 август. В същото време в САЩ се провеждаха и други избори. Освен президент американците избират и цялата Камара на представителите, една трета от 100-членния Сенат (34 сенатори), губернатори на 12 щата и на двете територии (Пуерто Рико и Американско Самоа), както и кметове на 15 големи града.
 
Право на глас имаха 218 млн. жители, 46 милиона от тях вече гласуваха преди 8 ноември. Републиканците си запазиха мнозинството в Камарата на представителите, на път са да получат мнозинство и в Сената. Републиканският сенатор от Флорида Марко Рубио бе преизбран отново в своя щат. Във Флорида одобриха използването на марихуаната за медицински цели, а в Калифорния я пуснаха свободно.

epicenter.bg

Първата реч на президента Тръмп: Америка няма да бъде нищо друго освен най-великата сила (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!