Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ изтеглят Цецка подкрепят Каракачанов, за да спасят управляващата коалиция... Балотаж Радев-Каракачанов?

ГЕРБ ще изтегли Цецка Цачева и ще остави на балотажа сателита си Красимир Каракачанов съобщава gudelnews.com

Патриотарският кандидат се представи доста добре, и има пълната възможност да събере своите гласове с тези на Цецка. Обратната операция е почти невъзможна. Очаква се повечето националисти да пуснат за Радев на 2 тур, независимо какво обявят лидерите. Докато герберските симпатизанти ще послушат дословно Бойко Борисов и ще налеят гласовете на Цецка към патриотите.

Схемата е отчаян опит да се спаси управляващата коалиция и да не се стигне до предсрочни избори., коментира gudelnews.com.

Ако все пак на втори тур Радев загуби, ситуацията ще е двойна загуба - за БСП и ГЕРБ, но и победа за сателит на ГЕРБ. Тогава всички от коалицията ще разтръбят, че тя е спечелила изборите, и няма смисъл от предсрочен вот.

Очаква се най-активни да са Реформаторите, защото с оглед на резултата на Трайчо, те биха загубили доста от депутатите си.

За патриотите предсрочни избори са изгодни, защото те биха увеличили позициите си. Но перспективата да вземат президентския пост е по-важна, защото за такова нещо те не могат и да сънуват.

Въпреки замислената схема обаче, не е сигурно дали Каракачанов ще спечели. Всички социолози даваха леко предимство на Радев при подобен балотаж. И това беше при очакване генералът да загуби първия тур срещу Цецка. Ако води, той ще получи допълнителен бонус, и е силно вероятно да бие дори съюз на ГЕРБ, Патриотари и Реформатори. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!