Tyxo.bg counter

Д-р Рудолф Бройс излекува с този метод над 45 000 болни от рак и други нелечими болести

 Силвия Василева

Д-р Рудолф Бройс е австрийски лекар натуропат (1899 г. – 1990 г.). Той е е разработил 42-дневен режим, известен като „Тотална терапия“ (Total Therapy).

Д-р Бройс е автор и на книгата „The Breuss Cancer Cure“ – съвети за превенция и природно лечение на различни видове рак, сред които левкемия и други привидно нелечими заболявания. В книгата си той твърди, че с помощта на този метод повече от 45 000 хора са спечелили битката с рака и други смъртоносни болести за последните почти 37 години.

Медицински лица, като например старша медицинска сестра от Cancer Research UK не се изказват позитивно за подобни алтернативни терапии. По думите й, методът на д-р Бройс не е подкрепен с научни доказателства, а този ограничителен режим „може да доведе до недохранване на пациентите“.

Тайната на терапията на д-р Бройс

Д-р Бройс твърди, че неговата „Тотална терапия“ няма да доведе до резултати или резултатите ще бъдат значително намалени, ако пациентът не спазва стриктно неговите правила. Лечението ще бъде неуспешно и ако болният започне да го комбинира със стандартните медикаментозни методи. По думите му,

съвременните лечения на рак освен унищожаването на образуванията, елиминират и много здрави клетки.

Неговият метод е основан на стриктното пиене на сокове от органични зеленчуци, без пестициди. Консумирането на зеленчуковия сок с лекарства може да доведе до обратен ефект. Вместо изцеление и прочистване на тялото, да го натовари допълнително и да допринесе за усложняване в развитието на болестта.

В хода на програмата пациентът трябва да си прави редовно прочистване на червата (клизма), така че цялото тяло да бъде освободено от токсини. Лекуващите се по метода на д-р Бройс трябва да се разхождат на чист въздух, да правят упражнения и да им се правят масажи. От изключително значение е да се избягват стресови ситуации, нужно е да се откажат всички вредни навици, които водят до развитие на болести, включително рак.

delo.bg 

Рудолф Бройс – Метод за лечение на ракови и други заболявания

Методът за лечение на ракови заболявания на Рудолф Бройс (The Rudolf Breuss Cancer Cure) е широко разпространен. Неговата книга, продадена в над 900 000 екземпляра, предлага проста и ефективна лечебната рецепта за рак и хронични заболявания.


Някои видове рак, които могат да бъдат излекувани според Рудолф Бройс?

Рак на гърдата
Рак на дебелото черво
Рак на маточната шийка
Рак на кръвта (левкемия)
Рак на простатата
Лимфом
Рак на белия дроб
Рак на кожата
Тумор на главата
Рак на гърлото
Рак на костите
Рак на черния дроб

Хилде Хемес: "Какво ме убеди, най-много за книгата, освен изключелният прост и ефективен начин на лечение, бяха убедителни признания, написани от тези, които са били излекувани от болестта", каза Хилде. "Над 45000 души свидетелстват, че с методът на Бройс са били излекувани, след като им е било отказано по нататашно лечението в лечебните заведения, поради безнадежност.

Рудолф Бройс е лечител от Австрия, образован и интелигентен човек, който е имал невероятно разбиране и любов към хората. Роден през 1899 г., той насочва вниманието си към намиране на алтернативни методи за лечение на рак и други заболявания, пред тези, предлагани от традиционната медицина. 
Обикновена немска книга написана преди повече от 300 години, която излага ползата от използването на плодови и зеленчукови сокове за лечение, привлича вниманието му и ръководи работата му през остатъка от живота.

Сурови сокове от плодове и зеленчуци винаги са били използвани и се препоръчват в природната медицина, като част от лечебната програма за много заболявания и хронични оплаквания. Суровите сокове съдържат антиоксиданти и живи ензими, които науката е идентифицирала като наложителни, част от диета на всеки, ако искате да сте здрави и да поддържате защита срещу токсините на околната среда днес.

Соколечение, без приемане на твърда храна, като форма на гладуване за период от 42 дни, през който се вземат различни билкови чайове и сокове за детоксикация, според Рудолф Бройс укрепват имунната система, следствие на което почистват и премахват раковите клетки. 
На този фон, Рудолф Бройс развива своя метод за лечението на рак, използвайки терапевтичните свойства на зеленчуковите сокове и билковите чайове.

Билкови чайове и специфична смес от моркови, цвекло, целина, репички и картофи вършат чудеса за неговите пациенти. Течната смес съдържа всички витамини и минерали, изисквани от тялото по време на 42 дни на пост, докато собствените ресурси на организма се използват в работата с болните тъкани. 

Същата смес от Бройс зеленчуков сок се използва при всички заболявания, за по-малък период от време или с храна, в зависимост от тежестта на състоянието. Книгата Бройс описва лек за различни заболявания - сериозни и тези, които не са толкова сериозни.
Различни видове рак, левкемия и нарушения на простатата - дори сенна хрема и безплодие - има лек според Бройс! Затова, ако пиете нищо друго освен зеленчуков сок и чай в продължение на 42 дни раковия тумор умира, докато тялото продължава да се справя добре. Мнението на Бройс е, че ракът може да се храни само с твърда храна, а ако се остави на течна, загива. 

Бройс се опира на идеята, че злокачественият тумор е самостоятелно образувание и клетките му могат да бъдат унищожени само с диета, основана на сокове. Опитът на проведеното гладуване ни учи, че организмът в подобна ситуация разрушава всичко, което му е чуждо, т.е. не е негова съставна част. Този възглед не се е променил през многогодишната му практика.

"Аз опитах шест дни прочистване (детоксикация) с диета на зеленчуков сок и билков чай и препоръчвам на всеки, да даде на тялото си почивка на всеки шест месеца. Усетих абсолютно, как фантастично се прочиства и възстановява организма", казва Хилде.

По време на лечението не трябва нищо да ядете, а само да пиете сокове и съответните настойки. Количеството на соковете се регулира, в зависимост от чувството на глад, но не трябва да превишава половин литър на ден. (кол
кото е по-малко,толкова по-добре)

Рецепта за зеленчуков сок на Бройс:
55% червен корен цвекло, 300 мл
20% моркови, 100 мл
20% корен от целина, 100 мл
3% суров картоф, от 10 до 30 мл, опция
2% от черна ряпа, от 10 до 30 мл 

След като направите сока, трябва да го прецедите с цетка или тензух, защото все още са останали власинки от зеленчуците. Те се усвояват лошо, а и биха биха подхранвали раковия тумор. (Ако сте използвали сокоизстисквачка може би няма нужда да прецеждате сока. - от блога)
Ракът се храни само от твърди храни и за това, 42 дни трябва да сте само на сок и чай. Туморът ще умре и човек може да продължи да живее. По време на лечението, може да загубите от пет до петнадесет килограма, но пациентът се чувства добре. Сам съм провел този курс и никога не съм бил толкова работоспособен, както по времето на лечението. Добре е да пиете сока няколко дни пред да започнете лечението, за да привикнете. За нормалният живот е необходимо да пиете от 1/8 до ¼ литра на ден, но можете да достигнете доза от ½ литра. Не гълтайте веднага сместа, а я задръжте в устата. Освен това, можете да пиете, от време на време, сок от кисело зеле, тъй като е много полезен.

Картофите не са задължителни с изключение при рак на черния дроб, където те играят важна роля. Ако в състава на сока не фигурира картофът, Бройс съветва между приемите да се пие настойка от картофени кори. Няколко дни преди гладуването, Бройс препоръчва да се пие четвърт литър от сместа, за да свикне болният с вкуса й. Много е важно да се използват и специланите настойки от билки, способстващи възстановяването на обмяната на веществата. Курсът завършва със специален чай за бъбреци, заедно с настойки от градински чай и здравец. Бройс препоръчва и настойка от невен, известен, между другото, много отдавна, като средство против рак. 
Тази терапия може да се направи с домашно приготвени сокове. Не пийте повече от половин литър на ден от този коктейл с цвекло, моркови, целина, корени, черни репички и картофи. Сокът трябва да се прецежда, за да няма твърди частици.
Освен тези сокове може да се приема сок от една ябълка, лимонов сок с вода, и сок от кисело зеле, но малко. 

Преди да започнете лечението опитайте с 1/4 литър сок на ден с нормалното хранене. Приемайте този сок с лъжица, за да не се поглъща веднага, за да може да се стимулира отделянето на слюнка.
След 30 до 60 минути по-късно приемете две чаши топъл билков чай от жълт кантарион, мента (Mentha piperata) и маточина (Melissa Officinalis). След още 30 до 60 минути приемете малко зеленчуков сок.
Петнадесет до 30 минути по-късно още една глътка зеленчуков сок. Трябва да приемате по малко зеленчуков сок 10 до 15 пъти през цялата сутрин, само когато чувствате, че се нуждаете.
Този,който е провел курса правилно, губи малко от теглото си. 

Начинът на проведете лението е следният: 
- Рано сутрин бавно изпийте половин чаша хладък чай за бъбреци. 
- След половин час една до две чашки топла настойка от градински чай с жълт кантарион, маточина и мента. 
- След още 30-60 минути, изпийте на малки глъдки сок, като не го гълтате веднага, а го дръжте малко в устата си! - - След 15-30 минути-отново глъдки зеленчуков сок. 

Пийте само тогава, когато имате желание.
В първата половина от деня отпийте 10-15 глъдки. В промеждутъка между приема на сок отново настойка от градински чай, като вече го пиете хладък и колкото поискате. 
Не употребявайте захар! 
На обяд отново 1/16 л (половин чашка) бъбречен чай и също толкова преди сън. Бъбречният чай можете да го пиете само три седмици!На обяд малка глъдка сок. На ден изпивайте по ½ л. Смес, но не е задължително да е толкова (това е максимум)! 
Зеленчуковият сок може да се употребява само с посочените настойки и да се пие на глъдки, предварително задържан в устата! Не може да пиете само сока! Необходимо е да се пие на глъдки (дори и пациентът да се е подлагал на лъчетерапия), една чашка на ден хладна настойка от здравец.

Помежду може да пиете топъл или студен градински чай (sage, салвия, Salvia Officinalis) без захар, колкото искате. На обяд половин чаша чай за бъбреците и отново преди нощта още половин чаша. В следобедните часове отново няколко глътки чай от салвия.
Всяка течност трябва да се отпива и добре да се насища със слюнка. Чаят за бъбреци трябва да се взема само през първите три седмици от лечението. 
Заедно с това, за цялото време на лечението пийте по една чаша студен чай от здравец (Red Cranesbill, Geranium robertianum) на ден. Здравецът съдържа малко радий. Отпивайки малки количества чай или сок стимулира притока на слюнка и намалява обема на работата на червата.

Примерно приемане на зеленчуковия сок и чайовете:
Сутрин рано (примерно 8:00 часа) – изпийте бавно половин чаша студен чай за бъбреци на празен стомах и на малки глътки.
8:30 ( или след 30 мин.) – изпийте 1-2 чаши топла настойка на чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента.
9:00 часа – пийте на малки глътки зеленчуков сок, като не го гълтате веднага, а го задръжте малко в устата си! 
До 12:00 часа може да редувате зеленчуков сок и настойка на чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента.
В първата половина от деня изпийте 10-15 глътки от зеленчуковия сок. 
12:00 часа – изпийте половин чаша студен чай за бъбреци.
На обяд малка глътка зеленчуков сок. Следобед пийте зеленчуков сок, когато чувствате нужда. 
През останалото време ако сте жадни пийте чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента, колкото искате.
На ден изпивайте по 0.5 л от зеленчуковия сок, но не е задължително да е толкова (това е максимум)! 
Бъбречният чай можете да го пиете само три седмици, по половин чашка студена настойка сутрин, на гладен стомах, обед и вечер, преди сън.
Пийте една чашка на ден хладна настойка от здравец.
Освен това, можете да пиете, от време на време, сок от кисело зеле, тъй като е много полезен.
Приемайки на глътки неголеми количества питателни течности (сок и настойки), ние ги насищаме със слюнка и облекчаваме работата на храносмилателната система.
Този, който е провел лечебния курс правилно, губи малко от теглото си (от 5 кг до 15 кг).

Следете състоянието си! Например: изяснете си кога понасяте най-добре зеленчуковия сок - в първата половина на деня или във втората. И тогава пийте сока именно по това време, когато го усвоявате най-добре!

При запек. Ако това ви причинява безпокойство, можете да си правите клизми с настойка от лайка и да пиете леки слабителни чайове.

Кръвен здравец (Geranium sanguineum)


За рак на костите и белите дробове, се приготвя чай от живовляк (Plantago Major), исландски мос (Icelandic Moss), медуница (Lungwort), кочя билка (ground Ivy) и лопен (Mullein). Няма значение, ако не можете да намерите всички билки.
Накисвате за 10 минути, прецеждате и пиете от този чай; колкото искате, толкова по-добре. В случай на туберкулоза, трябва да вземете една ч. л. семена на живовляк заедно с малко вода или чай.
През целия лечение не трябва да приемат каквато и да е храна, различна от сместа зеленчуков сок.

Бройс определя три вида чайове за всички видове рак: градински чай, чай за бъбреци и чай от здравец (Geranium). 
Градински чай включва градински чай (салвия, Salvia Officinalis), жълт кантарион (Hypericum perforatum), мента (Mentha piperata) и маточина (Melissa Officinalis) в специален коефициент (?). Може да пиете, когато желаете. 
Чай за бъбреци включва 15 г. полски хвощ (Equisetum arvense), 10 г. коприва (Urtica Dioica), 8 г. пача трева (Polygonum aviculare) или 6 г. жълт кантарион (Hypericum perforatum), и трябва да се взема само през първите три седмици. 
Една щипка от тази смес се запарва в една чаша вода 10 мин, прецежда се и това, което е останало (т.е. билките), се залива с 2 ч. вода и се вари 10 мин. След това отварата и запарката се смесват. 
Обяснение: щипка от сместа (вземате с палеца, показалеца и средния пръст) и я киснете в чаша гореща вода 10 мин и след това се прецежда. Билките, които остават след отцеждането се заливат с още две чаши гореща вода и се слагат да кипнат 10 минути, след което се прецеждат. След това запарката и отварата се смесват в едно.
Защо чая за бъбреци се приготвя по този начин? В него се съдържат пет вещества, които не трябва да кипят, понеже се разпадат. Шестото вещество (силициева киселина) се получава след 10 мин. варене на остатъка от билките.
Чай от здравец включва кръвен здравец (Geranium sanguineum) и се взема само половин чаша студен чай на ден. За специални видове рак, допълнителни чайове са препоръчителни. Всички чайове трябва да се вземат без захар.
При левкемия, Бройс препоръчва пациента да пие чайове и сокове, но може да се яде всичко, освен месо, супа, телешко, свинско и претоплена храна. (английският превод споменава да не се яде говеждо месо, супа, свинско, химически добавки за хранителни продукти, претоплена храна и мазнини).
Оригиналният чай е от Зловонен здравец (Geranium robertianum). Замества се с Кръвен здравец (Geranium sanguineum), който е подобен.

Описание на чайовете:
Задължителни чайове към основното лечение 
1. Чай от жълт кантарион, мента и маточина (за приготовление виж 3.)
2. Бъбречен чай –15 г полски хвощ, 10 г. коприва и 6 гр. жълт кантарион; ако няма жълт кантарион – 8 гр. пача трева. 
Една щипка от тази смес се запарва в една чаша вода 10 мин, прецежда се и това, което е останало, се залива с 2 ч. вода и се вари 10 мин. След това отварата и запарката се смесват. 
3. Чай от градински чай (салвия): 1-2 чаени лъжички се варят 3 мин. в 0.5 л. кипяща вода, след това се оставя за 10 мин. Чаят се прецежда и в него се добавят 1 ч.л. жълт кантарион, маточина и мента. Всичко това се оставя да се кисне още 10 минути.
4. Чай от кръвен здравец (Geranium robertianum e Зловонен здравец - замества се с Кръвен здравец - Geranium sanguineum, който е подобен): една щипка се запарва в 1 чаша вода 10 мин. 
5. Чай от картофени обелки: 1 шепа обелки се варят от 2-4 мин в 2 чаши вода; 
6. Чай от конски босилек: 1-2 чаени лъжички билка в 0, 5 л вряща вода, да кипи 3 мин. После се добавя една ч. л. жълт кантарион, мента и маточина и още 10 мин се запарва.

Допълнителни чайове към основното лечение, според вида на заболяването: 
1. За рак на гърдите, яйчниците и матката – допълнително една чаша чай от бял равнец, очиболец и коприва (запарките са по 10 мин.); 
2. За рак на костите и белия дроб – чай от широколистен живовлек, исландски лишей, медуница, бръшлянова самобайка и лопен и една ч. л. семе от живовляк. 
Соковете трябва да се прецеждат, за да се изчистят твърдите частици и се пият на глътки. 
Ако се появи запек, се прави клизма с лайка, може също ректално да се приложи масло или лек слабителен чай. 
Също така – по една купичка през деня супа от лук: 
Лукова глава с размери на лимон без да се бели, с люспите се реже на дребно и се пържи в растителна мазнина докато стане златиста. Добавя се 0,5 л. студена вода, за да се развари добре лука. Може да се добави растителен бульон. Прецежда се и пие се само бульона. 

Допълнителни инструкции бяха добавени през 1987 г.:
Пациентите трябва да приемат една или две чаши бульон от лук на ден (само течност). В подкрепа на сърцето, пациентите трябва да приемат от 20 до 40 капки глог тинктура (Crataegus oxyacantha). Хората с диабет трябва да продължат лечението на инсулин.
Допълнителни инструкции бяха добавени в 1990: за заместване на калций и калий, пациентите трябва да пият чай от живовляк (Plantago lanceolata), широколистен живовляк (Plantago Major), исландски мъх (Cetraria islandica), медуница (Pulmonaria Officinalis), бръшлян (Glechoma hederacea), лопен (Verbascum Thapsus) и Meum mutellina билка (Ligusticum mutellina). Пациенти при проблеми с черния дроб или жлъчния мехур трябва да пият бульон от бобови шушулки, вместо бульон от лук.

Рудолф Бройс: Много лекари са ми писали, че без мазнини и протеини за такъв дълъг срок, не могат да поемат отговорност за пациентите си, карайки да живеят само на сокове. Моят отговор беше един: безотговорно е да се дава на пациентите нещо повече от сокове; умират само тези, които са се хранили. Убедил съм се в това от моя голям опит и успях да убедя в моята теория и лекарите.

Тъй като развитието на новообразуванията, т.е. тяхното появяване и разрастване има за свой източник на хра-
нене протеинът, аз виждам голяма полза от лечението със сокове. По време на соколечението се прекъсва приемането на протеин в организма, но тъй като тялото не може да съществува без това вещество, изчерпаните протеини в кръвта се набавят от всички възможни излишества, като натрупвания, тумори и шлаки. Това е истинска операция без скалпел. Втората причина за използването на соколечението виждам в минералното им богатство. Доказано е, че по време на канцерогенните прояви в клетката се нарушава минералният обмен. Богатите минерални вещества в растителните сокове влияят благотворно на обмена и могат да компенсират тези нарушения. По време на лечението със сокове е особено важно да се отделят шлаките и нормално да функционират червата, за да не се натрупват микроорганизми, които да отравят тялото. 
Нормалната дейност на органите се поддържа и стимулира с помощта на комбинации от отвари. Здравецът стимулира бъбреците и премахва вредните вещества. Градинският чайоказва противовъзпалително действие,а невенът елиминира така нареченото нарушение на клетъчното дишане. Така, соколечението трябва да бъде разглеждано от тези страни.”
Длъжен съм да добавя, че много хора са провеждали соколечение, дори и да не са били болни от рак, с цел профилактика или заради отслабване. Въпреки, че не са се хранили се чувствали и са били много работоспособни. 

Бройс препоръчва свеж въздух и физически упражнения,пушенето трябва да бъде спряно. След завършване на диетата постепенно да се започне приемането на лека храна и да се пие около 60 мл зеленчуков сок на ден за още две до четири седмици.

След 42 дневния курс трябва да се върнете постепенно към нормално хранене. В началото зеленчукови супи с малко сол и в същото време трябва храната да е пълноценна, т.е. без консерванти и заместители.

http://curezone.com/diseases/cancer/breuss.asp

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни