Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужасяваща тайна в Китай

Актрисата Анастасия Лин представя доказателства за насилственото отнемане на органи в Китай пред членове на британския парламент. (снимка: АП)

„Скалпелът се заби в гърдите ѝ и започна да хвърчи кръв“ – припомня си анонимен полицай от Шънян, Китай. „Разпитвахме я и я измъчвахме зверски в продължение на цяла седмица. Цялото ѝ тяло беше покрито с рани. Изтезавахме я с електрошокови палки.“

Полицаят продължава да разказва, как тайните държавни служби изпращат двама души: военен хирург и дипломиран студент по медицина. „Не използваха никава упойка. Отвориха гръдния ѝ кош със скалпела без дори да им трепне ръката“.

Хирургът спира колебливо когато жената, принадлежаща на забранената в Китай практика Фалун Гонг, започва да крещи, но продължава след одобрителното кимване на началника си. „Ужасът беше невероятен“ – разказва полицаят. „Мога да имитирам крясъците ѝ, звучаха сякаш разкъсваха нещо живо на части“.

С тези думи завършва новият документален филм – „Кървящото острие“, оставяйки шокирана публиката по време на наскорошна прожекция пред парламентарните членове на Камарата на общините в Уестминстър, Великобритания. Филмът изобличава ужасяващата практика на насилствено отнемане на органи в Китай и представя родената в Китай канадска актриса и участничка в конкурса „Мис Свят“ – Анастасия Лин, която ръководи глобална кампания срещу практиката на отнемане на органи в Китай.

В момента в Китай има хиляди затворници, задържани поради религиозните им и духовни убеждения, включващи дори практикуващи в домовете си християни, които завършват на операционните маси, подложени на насилствени операции за отнемане на жизнено важни органи, продавани за трансплантации. В Китай хирургическият скалпел е превърнат в смъртоносно оръжие в ръцете на хора, оказали се съучастници във варварски бизнес.

Нов доклад, публикуван през юни т.г. твърди, че мащабът на насилственото отнемане на органи в Китай е значително по-голям от първоначално предполагаемия. Проведено е щателно съдебно-медицинско проучване на публичните регистри в 712 китайски болници, извършващи присаждания на черен дроб и бъбреци. Резултатите от проучването показват, че китайските болници присаждат ежегодно между 60 000 и 100 000 органа.

Само в Ориенталския център по трансплантиране на органи в Първа централна болница в Тиендзин се провеждат повече от 6000 присаждания на година. Според официалните китайски данни годишно в страната се извършват само около 10 000 трансплантации на органи, но авторите са убедени, че тези цифри едва покриват процедурите по присаждане само в няколко от болниците. Съществуват доказателства, че се провеждат „масови убийства на невинни хора“, според думите на адвоката за човешки права, Дейвид Матас, в речта му пред Конгреса на САЩ.

Прожекцията на „Кървящото острие“, домакинствана от Джон Беркоу – Председател на Камарата на Общините, е значителна стъпка в международната кампания за представяне на доказателствата по темата до вниманието на световните политици. В началото на годината Анастасия Лин и журналистът Итън Гутман представиха данните пред Комисията по човешките права към консервативната партия, придружени от свидетелските показания на доктор Енвер Тохти – хирург от Уейхур, който признава, че е извършил операция с цел насилствено отнемане на органи на затворник. „В Китай правителството не се отнася към хората като към човешки същества“ – казва той.

Конгресът на САЩ и Европейският парламент прокараха резолюции, осъждащи насилственото отнемане на органи в Китай. През месец октомври т.г. в Камарата на общините ще се проведе дебат по темата, след което парламентарният член, Фиона Брус, ще внесе искане до ООН за провеждане на разследване и за внасяне на забрана за пътуване на британски граждани до Китай с цел трансплантиране на органи (съществуват данни за английски граждани, пътували до Китай по тази причина).

Ръководителите на кампанията настояват правителството да събере факти и да разкрие обстоятелствата около така наречения „туризъм за органи“. Поставени са искания Великобритания да въведе забрана на пътувания до страната на китайски медицински персонал и държавни служители, директно замесени в насилственото отнемане на органи.

По-рано тази година „Кървящото острие“ спечели награда от Католическата академия за специалисти по комуникации, която оцени филма като „артистично постижение“, което „представя ново понятие за човечност“. Папа Франсис нарече търговията с органи „неморална и престъпление срещу човечеството“. Кампанията подканя британското правителство и духовните общности да гледат филма и да се включат в действията за прекратяване на това чудовищно престъпление.

От Catholicherald.co.uk, превод falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!