Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пропадна участък и от магистрала "Тракия"

/КРОСС/ Пропаднал е пътен участък от магистрала "Тракия" в отсечката между Бургас и Карнобат в посока София. Точното място е км 347+700, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Пропадналото платно е затворено. Въведена е временна организация на движението, включително ограничение на скоростта до 70 км/ч до края на октомври, е посочено в съобщението на АПИ.

Това е поредният проблем, свързан със строителството на магистрали у нас. В началото на годината участък от магистрала "Марица" пропадна "стандартно" три месеца след окончателното откриване на третата изцяло построена българска магистрала.

Към момента обаче най-големи са проблемите с магистрала "Тракия" - започната по времето на комунистическия диктатор Тодор Живков и достроена от три правителства в най-новата ни история - на тройната коалиция начело със Сергей Станишев, първия кабинет на Бойко Борисов и кабинета на Пламен Орешарски.

Строителството на 35-километровия участък между Карнобат и Бургас започна по времето на НДСВ и ДПС и приключи при тройната коалиция.

Отсечката беше пусната в експлоатация в началото на ноември 2006 г. Строител на обекта е турското сдружение "Доуш - Еко". До момента по тази отсечка от магистралата нямаше видими проблеми.

Точната причина за пропадането все още не е установена. Това се случва десет години след пускането на обекта в експлоатация, казаха от АПИ пред Mediapool.

Другият участък между Оризово и Стара Загора, строен по същото време, отдавна е на коловози, които не е ясно кога и как ще бъдат ремонтирани.

След Стара Загора до Нова Загора пътят пък е на вълни и с неравности, според шофьори, минаващи по трасето. Дефектите са отстранени са сметка на изпълнителя "Трейс", уверяват от пътната агенция.

Пак според шофьори неравности се усещат на места и в участъка между Нова Загора и Сливен, но те са значително по-малко спрямо отсечката Стара Загора - Нова Загора.

Проблеми имаше и с нови участъци от магистрала "Струма". Година и половина след пускането й, магистралата се напука край Дупница. Причината беше активизирало се свлачище след интензивни валежи, което довело до преовлажняване на участъка, по информация на пътната агенция. Дефектите бяха отстранени за сметка на изпълнителя "ГБС Инфраструктурно строителство".

Два тунела на магистрала "Люлин", строена от турския консорциум "Мапа-Ченгиз" също протекоха скоро след пускането и се наложи да бъдат ремонтирани. Имаше още и активизиране на свлачище, което допълнително беше укрепвано. Първата построена магистрала, макар и само от 19 км, засега единствена не е показала дефекти с пътното платно.

Източник: Mediapool

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!