Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок: Радев води още на 1 тур, всички нападнаха Цецка, за да я изместят от балотажа...

Кандидатът на БСП в момента води в социологическите анкети, научихме от самите агенции. Властта ги притиска да крият, и затова в момента фактически всички са измислили една и съща теза - че ген.Радев категорично печели на "втори тур", и че проблемът на Цецка Цачева е, че не може да излезе извън твърдото ядро на ГЕРБ. Така агенциите си оставят място за измъкване, след като излязат самите резултати, а до тогава ще са част от пропагандната машина на властта.

Но суровата истина е, че всъщност кандидатът на червените води още на 1 тур, и се очертава повторение на казуса от 2001 г. Както знаем, тогава социолозите, под натиск на властта, даваха огромна преднина на Петър Стоянов (някои до 80%), но накрая той се срина още на първия тур.

В момента ситуацията е още по-лоша, защото ГЕРБ са мразени от огромното мнозинство от народа, и този път това мнозинство ще го изрази чрез гласуване.
Всъщност, истината е, че Цецка Цачева реално се бори изобщо да стигне на втори тур. Реалните и конкуренти са Красимир Каракачанов с трите псевдо-националистически партии, както и Пламен Орешарски с неговите 1-2% личен вот, и около 12% гарантирани от ДПС.

Разбира се, все още най-вероятен е балотаж между Радев и Цачева, но почти няма вероятност до този балотаж Цецка да стигне като водач от първия тур. Радев вече я е задминал и разликата се увеличава.

Всичко това е вероятната причина повечето по-малки кандидати да превърнат първия тур във война с Цецка, докато се очакваше точно обратното. Трябваше на 1 тур да се бият с Радев, за да влязат вместо него на балотажа. Но сега след като той стана водач, всички гледат да изместят Цецка. Най-явно това се вижда при Реформаторите, които в правителството са с ГЕРБ, но техният кандидат води кампания основно срещу Цачева.

ГН, gudelnews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!