Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов от Брюксел: По-голям демократ от мен няма! Полагам огромни усилия да запазя целостта на България

Бойко Борисов отхвърли категорично в Брюксел критиките, че българските власти неправомерно са върнали на Турция седем нейни граждани, които са предполагаеми привърженици на Фетула Гюлен, предаде Канал 3.
„Нека се доверявяме на службите, има достатъчно специалисти там... има политическо ръководство, има експерти, които много добре знаят какво правят“, коментира Борисов.

"Много им е лесно на някои да се правят на големи демократи, или на големи специалисти“, каза Борисов. 

„По-голям демократ от мене няма, това мога да го кажа и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората“.

Въпреки липсата на действащо споразумение за реадмисия България успява да връща на Турция нелегални мигранти, лагерите за които у нас са препълнени, каза премиерът. „Ако властите строят нови, местните протестират, ако ги върнат, протестират правозащитниците”, добави той.

„На кого да угодиме сега?“, попита Борисов и допълни: „На тези, които казват, че всичко, което влиза нелегално, трябва веднага да си отиде от другата страна на оградата, или да кажем „добре дошли“ и ние, „елате всички при нас“ и да ги разселиме в България? Да престанат да се правят разни внушения, от хора, които изобщо не разбират от тая работа“.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!