Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Канада обеща за визите, България и Румъния пускат СЕТА - Преговорите за СЕТА се провалиха!

България и Румъния оттеглят възраженията си срещу търговското споразумение ЕС-Канада, след като са получили писмени уверения от Отава, че визите за техните граждани падат до края на 2017 година.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Европейския съвет, предаде БТА, цитирана от Епицентър.БГ. 

Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения ние и комисията, че до 1 декември 2017 г. визовият режим с Канада ще отпадне за български граждани, уточни той. 

С румънския президент решихме да подкрепим, както всички останали страни в ЕС, добави Борисов. Попитан за действията на властите в белгийската провинция Валония, които остават единствената пречка пред сключването на споразумението, премиерът посочи, че това е опасно. Вече стават прецедент и опасни в Европа, защото така стана за Шенген - една страна спря България и Румъния, сега други спират еди какво си, това ще стане мода и е много опасно за ЕС. Цялото ми уважение към всяка управа, с всичките конституционни особености във всяка държава, но някак си не звучи добре. Видяхте, в Холандия спряха Украйна за безвизов режим. 

Преговорите за СЕТА се провалиха!

СЕТА е голяма търговска сделка, която е договорена тайно между лидери на Канада и ЕС от най-малко 5 години и продължава да е неизвестно повечето от съдържанието на текста, защото е търговска тайна. Търговска тайна, която ще ликвидира правата на европейците.

Най-лошото от всичко е, че СЕТА е отворена задна врата за “Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции“ (ТПТИ), ужасната сделка между САЩ и ЕС, която генерира толкова много гняв и опозиция в цяла Европа, превръщайки се в основна тема на референдума за излизане от ЕС на Великобритания. Вече от доста време огромно количество компании от САЩ отварят офиси за целта в Канада. /anonybulgaria.wordpress.com/

/КРОСС/ Усилията в последната минута за спасяване на търговската сделка между Канада и Европейския съюз (ЕС) изглежда, че са се провалили. Канадският министър по международна търговия Кристия Фрийланд е напуснала преговорите заявявайки, че са достигнали "края на провала".

"Аз лично работих много силно, но сега е очевидно за мен - очевидно за Канада, че ЕС е неспособен да постигне споразумение, дори със страна с европейски ценности като Канада, дори със страна - толкова хубава и толкова търпелива като Канада", заявява Фрийланд, цитирана от sputniknews.com.

Разговорите се проведоха между канадския министър на търговията, преговарящите от ЕС и Канада и управителя на белгийския регион Валония.

Кристия Фрийланд не е успяла да убеди областният управител Пол Маниет да одобри подписването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА).

Канадският министър по международна търговия Кристия Фрийланд беше активно ангажирана в насърчаването на дългоочакваната сделка за свободна търговия с ЕС, но не е убедила Маниет по време на днешната среща да подпише споразумение на двустранна среща следващата седмица. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!